Vegan - raw pohostenie

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 24. júna 2013

Moja dcéra mala nedávno 17 rokov a pri tej príležitosti si pozvala k nám domov pár spolužiakov-spolužiačky. Zo šiestich boli nakoniec traja, ale zjedlo Zobraziť celý popisMoja dcéra mala nedávno 17 rokov a pri tej príležitosti si pozvala k nám domov pár spolužiakov-spolužiačky. Zo šiestich boli nakoniec traja, ale zjedlo sa toho dosť a mali sme aj na raňajky :-)

5-10
porcií

Suroviny

Sushi:
Ovocná mandala:
Nátierka:
Hummus:
Torta:




Postup

  1. 1

    Uvarila som asi 500g ryže, jemne osolila. Zvyšnú ryžu sme zjedli len tak. Mám formičky na sushi-maki a som s nimi maximálne spokojná. Maki som plnila avokádom a údeným tofu.

    Vegan - raw pohostenie - obrázok 1
  2. 2

    Ovocnú mandalu som urobila z melónu, banánu, červeného hrozna, malín a čučoriedok.

    Vegan - raw pohostenie - obrázok 2
  3. 3

    K cícerovej nátierke budete potrebovať: 1 nakrájanú cibuľu, 2 kocky čerstvého droždia, 1 konzervu cíceru. Cibuľu orestujeme na troche slnečnicového oleja, pridáme rozmrvené droždie a miešame kým sa droždie oddelí od oleja, pridáme precedený cícer, spolu "prehrejeme". Necháme chvíľu vychladnúť a poriadne vymixujeme. Podľa chuti dosolíme. Nátierku som natrela na doma upečený chlieb (špaldový s ľanovými semiačkami).

    Vegan - raw pohostenie - obrázok 3
  4. 4

    Uvarený cícer som vymixovala s tahini pastou, pretlačeným cesnakom, soľou a citrónovou šťavou. Riedila som to trochou cícerového vývaru. Vždy to vymixujem podľa svojej chuti :-) K hummuse som podávala zeleninu.

    Vegan - raw pohostenie - obrázok 4
  5. 5

    K tejto nepečenej torte uvádzam recept samostatne ;-)

    Vegan - raw pohostenie - obrázok 5
  6. 6

    Na pitie mali študenti bazovú limonádu (voda s domácim bazovým sirupom, tymiánom a citrónom).

Diskusia k receptu

tiginko
pekne si sa vyhrala... vy budete mať s dcérkou dlhý život, samé zdravé dobroty :-)
ankabanka
clovek by si myslel @tiginko , avsak zivot si berie svoje ako pride.
moj kamarat, sportovec, cely zivot od malicka stravovany mamickou, ktora si dala zalezat na rodinnom stole "spravnostou" a rozmanitostou jedal je v poslednom stadiu rakoviny. Jeho sestra to zacina nezvladat psychicky.
Vsetci zasli, "z coho"???
ale uznavam, ze Zuzana ma krasne a pestre tanierky.
angast
parádne . chutné a zdravé. Krásne ste to vytvorili . Veď toto by aj mne chutilo aj keď nie som raw
kimlo
@angast mne by to asi nechutilo... udene tofu je u mna chemicky priemyselny prefabrikat, nechcite vidiet ako sa vyraba... to radsej osvedcenu domacu udenu klobasu od mojho znameho mäsiara... ale ked to niekomu chuti....
angast
@kimlo
ja som tofu ešte nikdy nejedol , ale keďsom čítal Wikipediu tak nič
také hrozne o tom nepísali. Ale keď myslíš , dám si teda radšej klobáskove suši.
zuzananoskova
Tiginko: ďakujem, verím, že budeme mať dlhý život. Ankabanka: ďakujem tiež, robím všetko pre to, aby nás choroby obchádzali... Kimlo: všetko by Ti nechutilo, či len to tofu? Ozaj, to ma aj zaujíma ako sa vyrába tofu: máš k tomu odstrašujúce video? Rada si ho pozriem, ak by ma to malo odradiť, som za, ale nemyslím si to. K údenej klobáse Ti prajem dobrú chuť. :-)
tiginko
pravdaže je to tak @ankabanka , strava určite nie je všetko, život a naše zdravie ovplyvňuje ešte množstvo ďalších faktorov a strava je len jedným z nich. Práve na takých prípadoch, ako spomínaš, je to vidieť
:-(
zuzananoskova
Samozrejme, že všetko so všetkým súvisí, ale...veľa máme vo svojich rukách: životný štýl nevynímajúc :-)
slavka2012
Velmi sa mi tieto dobroty pacia, po obsahovej i formalnej stranke:-). Najma mandala! Vdaka za inspiraciu.
marikafil
Krásne naaranžované, mne by to aj chutilo. Len som si myslela, že "raw" je výlučne surové...
zuzananoskova
Kimlo: ďakujem za pridaný odkaz, ale tofu nekupujem zo zakázanej fabriky. Jem tofu od dvoch výrobcov a tým plne dôverujem. Cathyc: ďakujem :-) Marikafil: ďakuje, áno, máš pravdu: raw je výlučne "surový", tepelne neupravený, a ak, tak max. do 42°C (myslím). V nadpise nie je možné dať názov do úvodzoviek a v podstate zelenina a ovocie raw sú ;-)
nojaadka
Pekná inšpirácia, ale názov by som naozaj pozmenila len čisto na vegan, s RAW to veľa spoločného nemá. Ale držím palce v dodržiavaní zdravého životného štýlu!
janulienka90
@kimlo @zuzananoskova k tomu odkazu ohladom tofu: bola som v ramci školy na exkurzii v alfa bio a nemožem povedať zlého slova na hygienu, alebo spôsob výroby. (inak mne tofu tiež nechuti :D) len som chcela povedať, že na slovensku vieme vyrobiť kvalitu, ktorou výrobky zo soje z alfa bio sú :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia