Vegan kávové guličky s prekvapením

dora - fotkadora, 2. decembra 2016
Vegan kávové guličky s prekvapením
Foto: dora

Ahojte gazdinky, čo poviete na takéto chutné a zdravé predvianočné maškrtenie? Ja hovorím: áno! Mám rada recepty, z ktorých sa nepriberááá

15-20
porcií

Suroviny

120 g
150 g
1 PL
2 PL
50 g
30 g
30 ml




Postup

  1. 1

    Najprv opražíme orechy nasucho. Lieskovce zvlášť a mix orechov zvlášť.

  2. 2

    Mix orechov nasekáme nadrobno. Kokosový cukor s vodou umiestnime nad plameň a miešame, kým nám nevznikne karamel (cca 3 - 4 min.). Tento karamel bude tekutejší ako ten klasický pre prítomnosť väčšieho množstva vody. Je to preto, aby sa nám potom lepšie delil a konzumoval. Do karamelu vsypeme nasekané orechy a premiešame, aby sa v ňom obalili. Vylejeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť a spevnieť. Potom nalámeme, podelíme na malé kúsočky.

  3. 3

    V mixéri najprv rozmixujeme na prášok všetky opražené lieskovce, odoberieme 30 g na obaľovanie, k zvyšným pridáme datle, instantnú kávu a javorový sirup. Mixujeme pokiaľ nám nevznikne hustá lepkavá hmota.

  4. 4

    Formujeme guličky tak, že si najprv vezmeme kus cesta, doň vložíme kúsok skaramelizovaných orechov a zatvoríme. Obaľujeme v mletých orechoch.

Diskusia k receptu

mitzy
Mňam.
Ukladám! Týchto raw vecí nikdy nie je dosť ;)
dora
@Mitzy (2.12.2016 18:52)

Dakujem a tesim sa :-) ano, aj ja mam rada zdrave kreacie.
martamm
Mozem sa spytat, aka je rastlinna kava? Myslis napriklad Caro?
stanci11
;) o áno, takéto môžem ;) akurát miesto kávy dám asi rum :D
dora
@Stanci11 (3.12.2016 14:33)

Samozrejme, fantazii sa medze nekladu. Kava je myslena v praskovom stave, nie zaliata, takze potom asi treba viac orechov alebo menej javoroveho sirupu, aby zmes nebola prilis makka. Dufam, ze budu chutit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia