Vegan datľové tyčinky

timifour - bez fotkytimifour, 22. marca 2016
Vegan datľové tyčinky
Foto: timifour

Sladké mlsanie môže byť aj bez výčitiek. Tieto datľové tyčinky sú bez pridaného cukru.

20 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
225 g
8 - 10 ks
40 g
1 PL
Karamel:
150 g
60 ml
125 ml (alebo mandľové maslo)
120 ml
1 ČL
štipka
Čokoláda:
36 g
120 ml
60 ml (alebo sladidlo podľa vlastnej chuti)
1/2 ČL (voliteľné)




Postup

  1. 1

    Na vytvorenie korpusu si v mixéri rozdrvíme na malé kúsky kešu. Postupne pridáme kokos a chvíľu mixujeme. Pridáme vykôstkované datle, ryžový sirup a mixujeme, dokým sa nám všetko spojí do lepkavej hmoty. Pripravíme si papier na pečenie, vysypeme naň náš korpus a vytvoríme z toho obdlžník približne 1/2 cm hrubý. Vložíme do mrazničky a vrhneme sa na karamel.

  2. 2

    Na vytvorenie nášho perfektného karamelu, vložíme všetky ingrediencie do mixéru a mixujeme až sa nám vytvorí hladká hmota. Vyberieme z mrazničky korpus a karamel natrieme na vrch. Vložíme opäť do mrazničky, kým si vytvoríme čokoládu.

  3. 3

    Asi najzdravšiu "čokoládku" si vytvoríme tak že, rozotpený olej, agéve (alebo voliteľné sladilo) a kakao si zmiešame v miske. Čokoládu nalejeme na vrch karamelu a rozotrieme ju po celej ploche. Posledný krát vložíme naše datlové tyčinky do mrazničky aspoň na 2 hodinky, aby nám poriadne stuhli. Potom už len vyberieme, ľubovoľne narežeme a papáme.

  4. 4

    Dúfam, že sa vám tento recept páčil :)

    Vegan datľové tyčinky - obrázok 4

Diskusia k receptu

smejkad
nie som zastanca tohto stravovania a teda recepty tohoto typu z daleka obchadzam, ale tu som sa musela pristavit a keby ze ma ponuknes, urcite neodmietnem, velmi dobre vyzeraju :-)
mamatata2
Podarili sa Ti úžasne, pripravím pre dcérku, ktorá je vegánka. Vďaka za recept.
jenni
uaau to je krásny recept, všetko doma mám tak by som skúsila :) mňa tie klasické sladkosti a koláče už nejako omrzeli a takáto dobrota mi prišla do cesty v správny čas :) vďaka!!