Večera Janka Hraška - hrachová kaša (fotorecept)

Autor receptu: jody

Toto jedlo milujem. A zo zeleného hrachu ešte viac, hoci chuť je rovnaká. :-)

4 - 6
porcie
5 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stehno dáme variť s dvomi cesnakmi (nasekané na drobno) a bobkovým listom. Mäkké stehno odložíme a necháme chladnúť. Potom ho vykostíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Do vývaru z mäsa nasypeme suchý hrach a pridáme jeden očistený zemiak. Varíme, až sa hrach aj zemiak rozpadajú. Až vtedy osolíme.
  3. Rozmixujeme na hladkú kašu. Ak treba, prihustíme škrobom.
  4. Nakoniec pridáme majorán.
  5. Nakrájané cibule opekáme na oleji, neskôr pridáme nakrájané údené a nakoniec trochu čierneho korenia.
  6. A podávame. S čerstvým chlebíkom alebo pečivom. Dobrú chuť.