Večera Janka Hraška - hrachová kaša (fotorecept)
Autor receptu: jody
Toto jedlo milujem. A zo zeleného hrachu ešte viac, hoci chuť je rovnaká. :-)
4 - 6 porcie |
5 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Stehno dáme variť s dvomi cesnakmi (nasekané na drobno) a bobkovým listom. Mäkké stehno odložíme a necháme chladnúť. Potom ho vykostíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Do vývaru z mäsa nasypeme suchý hrach a pridáme jeden očistený zemiak. Varíme, až sa hrach aj zemiak rozpadajú. Až vtedy osolíme.
- Rozmixujeme na hladkú kašu. Ak treba, prihustíme škrobom.
- Nakoniec pridáme majorán.
- Nakrájané cibule opekáme na oleji, neskôr pridáme nakrájané údené a nakoniec trochu čierneho korenia.
- A podávame. S čerstvým chlebíkom alebo pečivom. Dobrú chuť.