Variácie exotických šalátikov a omáčok k darom mora

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. ŠALÁT Z AVOKÁDA A FILETOVANÝCH PARADAJOK : Avokádo očistíme, nakrájame na drobné kocky a pokvapkáme limetovou šťavou. Paradajky na vrchu do kríža narežeme, sparíme vo vriacej vode, schladíme v ľadovej vode a olúpeme. Rozkrojíme, zbavíme semien a dužinu nakrájame na rovnaké kocky ako avokádo. V mise zmiešame avokádo, paradajky a ochutíme olivovým olejom, limetovou šťavou, soľou a korením.
  2. JABLKOVO–FENIKLOVÝ ŠALÁTIK: Na šalát nakrájame umyté a neolúpané jablká a očistený fenikel na drobné kocky. Ochutíme horúcim cukrovým sirupom (alebo bazovým sirupom), limetovou šťavou a zázvorom. Necháme dobre vychladnúť.
  3. SLADKOKYSLÁ OMÁČKA Z POMARANČOV A MANGA: Z cukru a vody pripravíme tmavý sirup, v ktorom sme rozvarili jeden očistený pomaranč. Precedíme alebo rozmixujeme. Sirup zmiešame s thajskou omáčkou alebo sambalom, pridáme fi letované pomaranče a očistené a na kúsky nakrájané mango (pomer pomaranča a manga 1 : 1). Prípadne ochutíme limetovou šťavou. Dobre vychladíme.