Varené údene mäso s jablkovým chrenom(fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Vyzerá jednoducho je jednoduchý:)........a slovenský!:)

4
porcie
5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Udené mäso zalejeme horúcou vodou,necháme zovrieť a varíme 3-5 minút. Potom vodu zlejeme a mäso znova zalejeme horúcou vodou,necháme zovrieť,zmiernime teplotu a podľa kvality mäsa varíme hodinu(aj dlhšie)...do mäkka:))
  2. Medzitým si pripravíme jablkový chren. Ošúpane jablko postrúhame najemno,ihneď premiešame s cukrom octom a soľou aby nestmavlo. K jablčku najemno postrúhame oškrabaný chren a premiešame. Podľa potreby dochutíme:))
  3. Uvarené mäsko scedíme,vykostíme a pokrájame cez vlákna na plátky.
  4. údene mäsko podávame teplé s jablkovým chrenom:)