Varené údene mäso s jablkovým chrenom(fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Vyzerá jednoducho je jednoduchý:)........a slovenský!:)
4 porcie |
5 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Udené mäso zalejeme horúcou vodou,necháme zovrieť a varíme 3-5 minút.
Potom vodu zlejeme a mäso znova zalejeme horúcou vodou,necháme zovrieť,zmiernime teplotu a podľa kvality mäsa varíme hodinu(aj dlhšie)...do mäkka:))
- Medzitým si pripravíme jablkový chren.
Ošúpane jablko postrúhame najemno,ihneď premiešame s cukrom octom a soľou aby nestmavlo.
K jablčku najemno postrúhame oškrabaný chren a premiešame.
Podľa potreby dochutíme:))
- Uvarené mäsko scedíme,vykostíme a pokrájame cez vlákna na plátky.
- údene mäsko podávame teplé s jablkovým chrenom:)