Šampiňónová omáčka

Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduché, veľmi rýchlo pripravené chutné jedlo.

3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla a vložila do studenej vody, pridala zeleninu a pochutiny a pomaly sa na sporáku varil vývar. Uvarené mäso som vybrala a nakrájala na plátky. Šampiňóny som očistila a umyla.
  2. Nakrájala na plátky.
  3. Maslo som nechala roztopiť a hneď som k nemu pridala nakrájanú cibuľu, celú rascu a cukor.
  4. Keď sa cibuľa opiekla a skaramelizovala, pridala som šampiňóny. Len krátko som ich opiekla. Pridala som soľ, mleté korenie.
  5. Pripravila som v mlieku vymiešanú múku. Priniesla som si z Maďarska mliečne výrobky, mlieko, syr a smotany.
  6. K šampiňónovej zmesi som pridala mlieko s múkou.
  7. A hneď len čo sa chvíľku povarilo, pridala som smotanu 20 %, muškátový oriešok, citrónovú šťavu, nakrájaný kôpor, len chvíľku som nechala prejsť varom.
  8. Podávala som s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť.