Šampiňónová omáčka
Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduché, veľmi rýchlo pripravené chutné jedlo.
3 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla a vložila do studenej vody, pridala zeleninu a pochutiny a pomaly sa na sporáku varil vývar. Uvarené mäso som vybrala a nakrájala na plátky. Šampiňóny som očistila a umyla.
- Nakrájala na plátky.
- Maslo som nechala roztopiť a hneď som k nemu pridala nakrájanú cibuľu, celú rascu a cukor.
- Keď sa cibuľa opiekla a skaramelizovala, pridala som šampiňóny. Len krátko som ich opiekla. Pridala som soľ, mleté korenie.
- Pripravila som v mlieku vymiešanú múku. Priniesla som si z Maďarska mliečne výrobky, mlieko, syr a smotany.
- K šampiňónovej zmesi som pridala mlieko s múkou.
- A hneď len čo sa chvíľku povarilo, pridala som smotanu 20 %, muškátový oriešok, citrónovú šťavu, nakrájaný kôpor, len chvíľku som nechala prejsť varom.
- Podávala som s knedlíkom.
Prajem vám dobrú chuť.