Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike fotorecept

pusta - fotkapusta, 31. decembra 2014
Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept)
Foto: pusta

Rozmýšľala som, čo spravím mojim chlapom na Silvestra a rozhodla som sa pre varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike, nechala som ho stuhnúť Zobraziť celý popisRozmýšľala som, čo spravím mojim chlapom na Silvestra a rozhodla som sa pre varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike, nechala som ho stuhnúť a vychladnúť 24 hodín v chladničke, dnes sme ochutnali na raňajky a chuť má ako údené mäsko. Ostatné dobroty na Silvestra chystá môj priateľ, tak sa mám na čo tešiť :-)

1 dávka pre viac osô
porcia
10 minút
príprava
90 minút
na 90 °C

Suroviny

1000 g bez kože a kostí
1 celá hlavička
podľa chuti
podľa chuti udená
podľa potreby studená




Postup

  1. 1

    Očistila som jednu celú hlavičku cesnaku.

    Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bravčové pliecko som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou,.....

    Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...husto som ho prešpikovala cesnakom,...

    Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...položila som ho do hrnca,...

    Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...pridala som soľ, u mňa 1 PL, každý podľa svojej chuti si dá,...

    Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ......pridala som cesnak a už nič iné, žiadne koreniny, ani bylinky ani cibuľa do tohoto receptu nepatria,...

    Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    .zaliala som dostatočným množstvom studenej vody, aby bolo pliecko ponorené pod vodou aspoň 5 cm i viac, priviedla som pomaly do varu, piebežne som zbierala penu, aby som mala čistý vývar, ktorý som použila na polievku, varila som na strednom plameni do mäkka, odskúšala som pichnutím vidličky do mäska, ked vošla ľahko, pliecko som vybrala. Uvarilo sa u mňa do mäkka za 90 minút.

    Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Uvarené pliecko som nechala mierne vychladnúť,...

    Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...zatiaľ som na dostatočne veľký kus alobalu nasypala mletú údenú červenú papriku, na papriku som položila uvarené pliecko...

    Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...na ktoré som nasypala hojne údenej papriky....

    Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ..a pevne zabalila do alobalu, dala som ho do chladničky vychladiť a dobre vytuhnúť.

    Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dnes malo pliecko na raňajky premiéru, pokrájala som hotové pliecko na plátky hrubé asi 3 mm, podávala som ho na šaláte z poľníčka.

    Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    látky hrubé asi 3 mm, podávala som ho na šaláte z poľníčka. záber zblízka: je dobre vidno špikovanie cesnakom, paprikový obal na povrchu a aj to, že mäsko nie je tučné, tuk sa vyvaril do značnej miery, použila som ho aj s vývarom a cesnakom na prípravu polievky zo šampiňónov s tymiánom. Príprava je veľmi jednoduchá, mäsko získalo za 24 hodín príjemnú údenú chuť aj vo vnútri, zdôraznenú na povrchu, je to výborný domáci výrobok, ktorému sa tie kúpené z obchodu nevyrovnajú, pričom ide o lacnú sviatočnú pochúťku, doma malo toto pliecko veľký úspech už na raňajky pri ochutnávke, vrelo odporúčam vyskúšať. prajem Dobrú chuť :-)

    Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
Pekny recept, nenapadlo by mi plecko varit, ale vyskusam. Vyzera to velmi chutne :)
radox1
podla nazvu predpokladam ze v recepte je primarne pliecko a nie vyvar,takze malo byt vlozene do vriacej vody.keby to urobil kuchar sefkucharovi,tak ho vyrazi z kuchyne.
pusta1
@radox1 , svoje rady používaj láskavo doma vo svojej kuchyni, nie u mňa.
neopravuj moje recepty, poprosím pekne.
chcela som to takto spraviť, nevarila som skutočné údené mäso,aby som ho dávala do vriacej vody, neuč ma, ako to mám robiť, ok? mala som pomerne tučné pliecko a potrebovala som vyvariť väčšinu tuku, čo mi aj vyšlo, pričom samotné mäsko zostalo primerane šťavnaté, bez nadbytočného tuku.
mojim obom šéfkuchárom sa môj postup ráta a s výsledkom sú nad mieru spokojní. úžasne im chutilo a ešte len bude večer :-)
nepíš mi, lebo tebe už nikdy neodpoviem.
dakujem.
pusta1
@mb , je to výborný a lacný recept, veľmi jednoduchý.
aj veľmi chutný, za tie isté peniaze v obchode nič také kvalitné a toľko veľa iste nekúpiš.
vyskúšaj sám, ak áno, poprosím pekne o spätnú odozvu.
dakujem za pochvalu.
sophie77
Recept na masovy vyvar sa začína slovami "mäso vlozime do STUDENEJ vody".....nezvyknem sa zapajat do debaty, len dúfam, že Vás pani Pusta ľudia, co tu len provokuju neznechutia, lebo ste veľkým prínosom Varechy...už som to tu raz písala, tak to rada zopakujem..
tiginko
@sophie77 (teda ak nie si náhodou jedným z mnohých nickov Pusty), možno si si nevšimla, že tento recept nie je na mäsový vývar, ale na pliecko. @radox tým chcel povedať, že ak je naším primárnym výsledkom mäso, a nie vývar, tak ho vkladáme do vriacej vody... to nie je provokácia, to je faktická pripomienka
pusta1
@tiginko , ty si var ako ty chceš, mne do mojich receptov nehovor, ja viem presne, prčo som to robila tak, ako som to robila.
chod si pekne po svojom a sústred sa radšej na seba :-)
nechodím opravovať tvoje recepty a bolo by čo opraviť.
pusta1
@sophie77 , v tomto recepte treba vložiť pliecko do STUDENEJ VODY, správne si to postrehla.
neboj, nikto z nich ma neznechutí, a ked ma nevyprovokovali vo svojich
úžasných diskusiách za posledné 3 dni, a vo svojich provokačných komentároch pod mojimi receptami, tak ma nemôžu vyprovokovať ani teraz a už vôbec nie znechutiť.
pamätám si, že si to už raz písala, dakujem za tvoj milý komentár a krásne hodnotenie.
Pekný Silvester a PF 2015 Ti prajem :-)
jozka2
Je to sice Pravda,ze maso vkladame do vody podla toho co chceme mat ci dobry vyvar,vtedy do studenej vody,ci dobre masko tak do horucej aby sa cim skor zatvorilo.Velmi spravna pripomienka od radoxa.kazdy by mal k receptu dat svoj poznatok a tak hodnotny recept obohatit o nove poznaniaPusta,nehnevaj sa,ale nereaguj na pripomienky len agresivne.Myslim si,ze radox nechcel jedlo tebou predvadzane znehodnotit svojim prispevkom,iba ho obohatit o svoje skusenosti.Tvoje masko vyzera super,krasne naaranzovane.5
pusta1
@jozka2 , jeho pripomienky pod mojimi receptami považujem za nemiestne už dlhšiu dobu.
súhlasím len s tým, ak chcem uvariť iba mäso samotné a nie tučné.
prepáč, ale tu mi išlo vyvarenie väčšiny nadbytočného tuku, mäsko bolo pomerne tučné. nevyvarila som všetok tuk, preto zostalo šťavnaté.
preto som zvolila tento postup, nie k vôli polievke, len so nevyliala vynikajúci vývar, použila som ho dalej na polievku a vyvarený tuk na restovanie cibule a šampiňónov, čiže nič nevyšlo nazmar.
vôbec som to tam nemusela písať, ale chcela som, aby sa vedelo, že aj takto sa to dá.
preto si neprajem, aby opravoval môj recept, aký postup zvolí vo svojej kuchyni on sám, do toho mu ja nikdy nehovorím, neopravujem jeho recept na svoj spôsob.
to nie je vôbec agresívna reakcia. pod iné recepty toto nechodí robiť, len pod moje recepty, nikdy s ničím u mňa nie je spokojný, tak nech na to zabudne!!! stačilo. - toto je môj recept, ktorý som chcela takto robiť.
znevažoval ma aj v tých úžasných diskusiách, k tomu sa vyjadrovať nemienim.
vidíš, sama vravíš, že moje mäsko vyzerá super, krásne naaranžované. a to aj pri tomto postupe
dakujem za pochvalu.
Prajem Ti veselého Silvestra a šťastný Nový rok v dobrom zdraví.
pusta1
@registrovan á, recept nebol schovaný, prosím neurážaj ma!
@redakcia ma požiadala o nové nahratie titulnej fotografie, recept znovu sprístupnila.
nech sa ti páči.
Prajem ti veselý Silvester a PF 2015.
1x pusta1
pusta1
@radox1 - tu, prečítaj si, ak sa nepamätáš:

radox1, 29. decembra 2014 o 21:50
a to som cital,ze si tu vytvorila fiktivne nicky,ktore na jej recepty pritakavaju ako take telatá.

nemáme si viac čo povedať, ja ti už naozaj nikdy neodpoviem, ani keby si mi niečo pochválil.
registrovana
Cim som vas urazila? Ze tu hladam vase recepty jak pako? To som hadam urazila seba :D Ze chcem recept vyskusat a neviem kde je, ved tu nebol. Presne tak som mala v plane dnes rano piest vase zemiakove pagace a recepta nikde. Tak ho teda spristupnite ak je to vo vasej moci, upeciem zajtra. Dakujem. PF 2015
pusta1
@registrovana , tak som to pochopila, že si mám recept nahať v kredenci...prepáč.
recept na pagáče skryla @redakcia pre úžasné komentáre istých používateľov, ktorých nebudem menovať.
ľutujem, tým ti neposlúžim. :-(
dakujem ti za pekné želanie.:-)
1x pusta1
rulik
hádky ma nebavia, preto sa vrátim k receptu, tá údená mletá paprika sa dá kúpiť aj na Slovensku alebo je to maďarský výrobok, zatiaľ som sa s tým nestretol, ja používam väčšinou len maďarskú mletú papriku a v poslednom čase aj na Slovensku niekde okolo NZ je pestovateľ s peknou paprikou, ktorá nevyzerá ako pomletá tehla
1x pusta1
dara2112
Údenú papriku som kúpila v tesku v obchodíku -reny korenie a je to spanielský výrobok a je naozaj fajnová aj do kapustnice
pusta1
@dara2012 , je ľahké súdiť niekoho, ked si od celého daleko, a ked sa ťa to netýka, tebe to nerobia.
odpoviem ti úprimne a v dobrom.
nemám agresívne reakcie, je to odozva na také reakcie, aké agresívne reakcie dostanem po zásluhe. pekne si pozri viac mojich receptov dozadu a zistíš, že na každý slušný komentár som vždy slušne odpovedala. pozri si tie úžasné diskusie za posledné dni o mne bezo mňa, plné napádania, klamstiev a ohovárania, nenávisti a úbohosti od diskutujúcich...nezúčastnila som sa.
všimni si, koľkých pod mojimi receptami úplne ignorujem, nech píšu, čo píšu...
včera pribudol další a pribudnú aj tí z diskusie.
to nejde inteligentnejšie komentovať, ako mi radíš ty.
skús si predstaviť na mojom mieste seba.
ja sem nechodím klebetiť, inému nič podobného nerobím, nikomu sa nehrabem v súkromí, v osobných veciach, nesliedim a nevynášam, hoci viem o nich, čo by radšej nechceli, aby som vedela - to sa na verejnom portáli nerobí nikomu, nie mne.
pozri, ako hnusne napádajú tých, čo sa neboja môj recept pochváliť.
chodím sem dávať recepty, o ktorých si myslím, že sú dobré.
ak sa mi recept páči, tak ho pochválim, bez ohľadu na to, koho je to recept. ty @dara2112 , si všímaj aj toto všetko
som rada, že sa ti moje recepty tak páčia, úprimne ma to teší, dakujem.
PF 2015 ti prajem.
1x pusta1
pusta1
@rulik , ja som mala prvú údenú papriku z Brna, posielajú na dobierku poštou aj na SVK, majú úžasné koreniny, kvalitné a pomerne lacné.
 www.levnekoreni.cz/index.php?path=f4...

dostať už aj na rôznych farmárskych trhoch na SVK, tiež sa dá objednať u súkromníkov, dokonca ti ju donesú až domov, aj na nete nájdeš e-shopy a dodávateľov súkromných, podaktorí šťastlivci nakupujú vo Viedni, v Madarsku v Budapešti i v mestách bližšie, videla som už aj v rôznych hypermarketoch u nás a na centrálnom trhovisku na Miletičovej v BA, už to nie je úzky profil, ako býval.
1x pusta1
lianka
pre @rulik , kvalitnú papriku dostaneš od výrobcu Mäspoma, áno melú ju a balia v Dvoroch nad Zitavou, okr.NZ, ale či majú aj údenú, to neviem.
uka424
@pusta , tvoje komentáre sú slušné iba vtedy, keď ťa niekto pochváli a aj vtedy z tvojich slov cítiť nekonečnú nadradenosť a nadutosť. Aká si skvelá, šikovná, všetko ovládaš. Len stačí mať názor svoj, ktorý je čo i len trochu odlišný od názoru @pusta a už sa to sype na človeka. A čo sa týka tých úžasných diskusií za posledné dni o tebe bez teba, tak tam bola čistá pravda. Žiadne napádania, klamstvá a ohovárania a ty si sa mohla obhájiť, nemuselo to byť bez teba. Ale to je známa vec, keď ti prášia kožuch, tak čučíš ako voš pod chrastou, ani do žiadnej diskusie pod recepty sa nepridáš. A potom akoby sa nechumelilo.
A čo sa týka použitia mäsa - na kvalitný vývar do studenej vody a na chutné mäso určite do vriacej. Ale ty prekrútiš všetko podľa toho, ako ti to práve vyhovuje. Mohli by prepísať aj učebnice. Chybu si NIKDY nepriznáš. Naopak vyštartuješ po tom, mať iný názor ako prezentuješ ty
hubata
Takto som robievala paprikový bôčik v obyčajnej paprike a práve to nám chutilo. Chuť údeného z údenej papriky asi neprejde hrubou vrstvou mäsa, takže mi trošku tu uniká zmysel použitia údenej papriky na povrchu mäsa. Ale chválim recept aj keď údenú papriku si nemienim kúpiť, zdá sa mi to zbytočné robiť image "údeného" len paprikou......
rulik
@pusta , @lianka ďakujem niečo som už našiel na Morave, Reny koření a budú posielať aj na SVK cez poštu v Holíči, ešte pozriem to druhé či nebude jednoduchšie

1x pusta1
bubaya
Nechápem ako niekomu môže chutiť bravčové varené, nech by bolo varené s čímkoľvek a ochutené akokolľvek. Tomuto som nikdy neprišla na chuť, varené nezaprie svoj svinský pôvod.
pusta1
@bubaya , treba chápať len jedno, a to, že každému chutí niečo iné :-)
dakujem za pochopenie :-)))
PF 2015 aj tebe prajem.
1x pusta1
pusta1
@rulik , áno, to je presne to, čo som pridala v linku.
spokojne si u nich objednaj, aj iné, ak si vyberieš, nebudeš ľutovať - sú veľmi kvalitní a seriózni.
niet za čo dakovať, rado sa stalo :-)
rada som pomohla.
1x pusta1
tatranocka
@mata3636 kombinácia absencie pudu sebazáchovy,nízkeho IQ a veľmi veľkej snahy zaujať je zničujúca...
Recept je varechovou katastrofou:už kúpa tejto "flaksne",ktorá ,ak by sa dostala nedopatrením do mojej kuchyne,by bola vhodná jedine na pomletie a zmiešanie s vareným hovädzím mäsom na fašírky...je nepochopiteľná.Vyvarením a použitím (!!!) mastného vývaru na polievku sa nedá ani komentovať.Pani si myslí,že objavila novú technológiu v kuchyni (ako pri ceste,ktoré prekladala a dodnes mi nie je jasný účel:) ),neobjavila nič,čo by sa dalo použiť a doporučujem začiatočníkom vrátiť sa ku kuchárskym knihám,kde sa postup dočítajú.Mäso po 90min varení je ako tráva-bez chuti (okrem cesnaku) a neobsahuje nič,čo by telo využilo.Mletá údená paprika má veľmi intenzívnu chuť,ktorá sa dávkuje do jedál ďaleko obozretnejšie,ako neúdená mletá paprika.
Perfektný výsledok dosiahnete kúpou tzv:guľatého pliecka,ktoré upečiete a potriete zmesou oleja s mletou údenou paprikou.Ďalšia verzia je opečenie z každej strany,uloženie do tlakového hrnca na mriežku a udusenie.Po vytiahnutí taktiež potrieť štetcom zmesou oleja a údenej papriky a po vychladnutí nakrájame na tenké plátky.
@redakcia dá sa takéto niečo na vašej stránke ignorovať ? Veď to nie je dobré ani ako silvestrovský vtip !
@pusta tiež sa mi hrabete v súkromí...asi vám pamäť už nefunguje...
pacinka
Mám otázku pre @norbertklubert
Celý uplynulý rok nás @pusta utvrdzuje v tom, že ste "echt" žid a slávny židovský šéfkuchár.
Preto sa pýtam, či vám skutočne tak chutilo svinské mäso. Alebo tu niekto klame?
boxik
Hneď prvý deň a rýpalkovia typu radox1 a iní , veď vedia kto to je, sú už v ráži. Neospravedlňuje vás ani to ak z vás ešte nevyprchal silvestrovský alkohol. Je smiešne ak už len pri prečítaní toho že autorom receptu je pusta sa vám dvíha adrenalín. Je to jednoducho preto , lebo jej recepty sú kvalitné a kvalitne spracované , no a to ak je niekto v niečom dobrý tak je nepriateľom polovice Slovenska. Mali by ste sa panstvo nad sebou zamyslieť a uvedomiť si ten fakt že takýto spôsob prezentácie na Vareche nikto nestojí. Je to tu o varení a o receptoch , ak sa vám nepáči ovar z pliecka tak si ho neuvarte, ale hlavne si odpustite tie vaše nenávistné komentáre , tie si nechajte pre seba či pre svojich mužov či manželky.
Inak puste a všetkým varecháčom čo im ide o dobré jedlo prajem veľa šťastia, rodinnej pohody a hlavne veľa zdravia v novom roku 2015 aby sme to jedlo a nielen jedlo, dokázali aj stráviť.
tinca
@pusta tak toto je diétnejšia verzia paprikového bôčika.Ja by som tiež mäso najprv opiekla a robila v kuchte,ale to je vec názoru. Údenú papriku používam už dlho a vždy si ju kúpim na trhoch, to je jedno na akých,aj teraz som si ju kúpila na vianočných. Táto paprika je veľmi aromatická, ja ju do jedál miešam s klasickou 2:1 paprika sladká/údená. Ale mäsko vyzerá dobre a je pekne prezentované:)
boxik
@feromon snáď mi nechceš nahovoriť , že to čo začal radox1 je slušné upozornenie, ak áno potom máme o slušnosti trochu iné predstavy.No a čo sa týka toho že pusta pletie hlavu chybnými postupmi o tom by sa tiež dalo polemizovať. Problém je skôr v tom , že pusta si jednoducho stojí za svojou pravdou a jej oponenti namiesto zdravej kritiky hľadajú každú možnosť aby si mohli do nej kopnúť a to z jednoduchého dôvodu , jednoducho na jej kvalitne spracované a hlavne jedlé recepty jednoducho nemáte. No a to že je niekto dobrý sa na Slovensku a teda aj na vareche neodpúšťa.
viera1
@boxik píš ďalej,pobavil si ma...a skús popátrať na vareche po naozaj kvalitnom spracovaní dobrých receptov.Nedá ti to veľa roboty.Recept je zlý už od samotného výberu potravín až po realizáciu.Autorka nemá o technológii varenia ani potuchy.My,čo variť vieme,jej recepty nepotrebujeme a tí,čo nevedia,akurát plytvajú potravinami.Ak je pre teba dobrá,nikto ti to neberie :), máš presne jej argumentáciu a postoj ku kritike.Ako a čo sa dá niekomu anonymnému závidieť? Paranoja z učebnice,hehe...
pusta1
Milý@boxik , samozrejme, že to vedia.
nevedia však, že môj priateľ odpovie len podaktorým varecháčom, ktorých si skutočne váži, určite nie im :-)))
takže provokujú zbytočne a čakať môžu...
ako vidíš, provokácie sa množia a budú množiť, a to z dôvodov, ktoré si veľmi výstižne pomenoval.
ešte vždy im nedochádza, že ich ignorujem a neodpoviem ani ja,
nech píšu, čo píšu a čakať môžu...
mám tiež rozdielne predstavy o slušnosti, ako ty.
ostatné si tiež správne pomenoval, trafil si kliniec po hlavičke :-)))
dakujem za tvoj skvelý komentár :-)
aj ja želám tebe šťastný Nový rok 2015, dobré zdravie, všetko najlepšie v osobnom živote, veľa tvorivej fantázie a dobré varenie, rovnako všetkým milým a slušným varecháčom :-)
dakujem za tvoje krásne želanie :-)
boxik
@viera1 nechcel som už ďalej debatovať , ale v tvojom prípade urobím výnimku. Nemyslíš , že v tvojom prípade je tvrdenie „My,čo variť vieme, jej recepty nepotrebujeme a tí,čo nevedia, akurát plytvajú potravinami“, zvlášť v porovnaní s pustou minimálne odvážne ak nie nafúkané.To čo si doteraz prezentovala na Vareche a to ako si to prezentovala nesvedčí o tom že by ti patrili „ michelinske hviezdy“.
bozulka
Neviem čo dodať,už ma prestáva baviť chodiť sem na Varechu a myslím že nielen mňa.Mnohí si mýlite túto stránku s nejakou "profesionálnou" rubrikou.
Tu sa dávajú recepty také"čo varím ja doma " podľa toho čo chutí mne a mojej rodine.Môžeš to brať,ale aj nemusíš,môžeš pripomenúť...takto to varím ja,ja tam dávam to alebo ono,iné vynechávam,atď....
Čo sa týka vkladania mäsa do studenej alebo vriacej vody,teoreticky má pravdu @radox1 , ale predstav si že ja niekedy robím tak ako to robila @pusta , nie je to také jednoznačné čo sa týka kvality vareného mäsa,to sú dlhoročné skúsenosti jednak moje,jednak mojej maminky ktorá bola kuchárkou vo vychytených domácnostiach v predvojnovom období a u nej som sa učila aj ja.Nechcela som sa zapojiť do diskusie,ale už ma to štve...!!!!
Začína Nový rok,buďme preto k sebe trošku slušnejší...!!! K tomu vám všetkým želám veľa zdravia,dobrých nápadov čo dať do hrnca aby to chutilo aspoň niekomu okrem mňa.A keď nie tak sa tiež nič nestane!
O hotelových,reštauračných kuchyniach viem svoje...neviem koľkí by obstáli keby boli mojimi zamestnancami,ale na Slovensku veľa nie!!!
pusta1
@bozulka , jasne som včera napísala, pokiaľ súhlasím s vkladaním mäska do vriacej vody 31.12.2014 o 17,11 v odpovedi pre @jozka2 a napísala som tam jasne svoj názor na niekoho.
áno, je to sporné, kedy, ktoré mäsko do akej vody vkladať, stačí pozrieť rôzne kuchárske knihy i kuchárske učebnice.
u nás doma, u mojej mamy a babičky, sa kedysi vkladalo zásadne do studenej vody, neskôr som už ja údené mäso už vkladala do vriacej vody, hoci je kopa receptov so studenou vodou.
len pripomeniem, že týmto spôsobom, vkladanie do studenej vody, sa dajú pripraviť aj iné časti bravčového mäsa.
napr. takto varím svieže bravčové koleno, bravčový bôčik, krkovičku, dlhé karé, pliecko a iné.
môžem opaprikovať, ocesnakovať, iné postupy voliť.
o hotelových a reštauračných kuchyniach tiež viem svoje :-)
prezentujem moju domácu kuchyňu predovšetkým, ale varím aj podľa uznávaných svetových šéfkuchárov, vtedy to uvediem.
pozri, neodpovedám na invektívy istých varecháčov, viac spraviť nemôžem :-)))
nikoho nenútim, aby robil podľa môjho receptu, je to moja kuchyňa a som toho názoru, že to môže u mňa rešpektovať, nie opravovať môj recept, u seba môže robiť, ako sám uzná za vhodné.
súhlasím s tebou. dakujem za tvoj pekný komentár.
prajem ti PF 2015, nech sa dlho stretávame pri dobrom varení :-)
viera1
@boxik ak v reštaurácii reklamuješ jedlo,tiež ťa pošlú do kuchyne,aby si dokazoval,čo vieš? Tento argument o pridaných receptoch a komentároch tu na vareche,je len chabý argument tých,ktorí si myslia,že vrcholom kvality je pridaný recept a až vtedy je možné sa vyjadriť k receptom.Je zaujímavé,že sa to používa len pri pripomienkach,nikdy nie k chválospevom na recept.Logicky z toho vychádza,že keď chváliš,tak si na to fundovaný,aj keď tu žiadny recept nemáš.Som aktívna na inom webe a tu ani nebudem pridávať recepty a že komentujem,to mi nikto nezakáže,je to moja slobodná voľba.Tak ako ty,keď robíš advokáta autorke,nič viac, nič menej.Robím v gastronómii dlhé roky a mám na to aj vzdelanie.
pusta1
@registrovana , to je v pohode :-)
pán manžel má iné chuťové preferenie, nezazlievam mu to, niekto rád pečené, niekto varené, niekto aj také a aj to druhé.
však takto ako ja som robila, sa pripravuje napr. krkovička, bôčik, svieže bravčové koleno...iné kusy bravčového mäska, tak isto sa aj pečú
je na tebe, čo spravíš, čo vám viac chutí, nezazlievam ti to.
len už ked si robila, mala si ho nechať minimálne tých 24 hodín v chladničke, necháva sa i viac, dokonca sú recepty ktoré udávajú až celý týždeň, potom to ešte lepšie chutí
ten čas, ktorý si na to mala, je príliš krátky.
dakujem za správu a som rada, že si mi o tom napísala :-)
1x pusta1
boxik
@ viera1 Ty si vzdelaná v gastronómii a robíš v gastronómii , vraj , preto tá naša gastronómia vyzerá ako vyzerá , ale to je váš problém . Tu na vareche to vždy bolo o nápadoch o tom čo variť v domácich podmienkach , stretali sa tu ľudia pre ktorých je varenie a dobré jedlo koníčkom a radosťou. Boli a žiaľ už kvôli takým odborníkom ako ty je ich čoraz menej ľudia ,mladé ženy i muži čo sa tešili u toho že sa im podarilo prvé aj keď niekedy veľmi jednoduché jedlo a chceli sa s nami podeliť o radosť s výsledku. Veľa ľudí tu len tak proste čerpalo nápad čo uvariť , lebo v normálnej domácnosti aj to je často problém. Dnes tu nechodia ,ale len poskromne , pretože namiesto pochvaly či prípadnej rady sa na nich vrhne tlupa pseudoodborníkov tebe podobného typu a z nádejného varecháča je znechutený jedinec s posledným pokusom niečo ukázať čo sa im podarilo. Ak vám je varecha málo , tak ako máte rovnaké právo ako nás tu donekonečna kritizovať a zhadzovať máte možnosť z tohoto fóra odísť a nechať ho tým čo sa tu chcú realizovať.Chýbať nám rozhodne nebudete.
viera1
@boxik slovenská gastronómia vyzerá tak ako vyzerá práve kvôli amatérom,ktorí ju prevádzkujú...
Koho si hovorca?
My,ktorí máme vzdelanie,sme pseudoodborníci,stránka je pre amatérov...nejako sa mi tu stratili odborníci,kde sú ? Keď kritizujem niečo,tak ťa zhadzujem? Pozri tu na recepty,kde sa amatéri za roky vypracovali a posunuli na vysokú úroveň (takmer profesionálnu),mám ti ich menovať?
evanaaa
Pre mňa zaujímavé - variť pliecko a jesť aj nastudeno, jediné, čo som varila, bol bôčik a lalok ( opaprikovaný). A je fakt, že ten vývar bol iste mastný, v takých prípadoch zo studeného mastnotu vždy pozbieram.....ale tiež radšej pliecko upiecť a uvariť lalok - to v mojom prípade. Údenú papriku mám, trochu z nej som včera dala do kapustnice na popraženú cibuľku, ale aj ja ju miešam s neúdenou mletou.
pusta1
@kimlo , ja si to nemyslím, mám na to iný odlišný názor :-)
vid môj komentár pre @jozka2 , vid komentár od @bozulka a moju odpoved, i dalšie moje komentáre.
dakujem.
1x pusta1
pusta1
@evanaaa , áno, varí sa takto aj bôčik a lalok, a dá sa aj pliecko takto uvariť. vývar bol mastný, chcela som mať pliecko nie tak mastné, šťavnaté, nevyvarila som všetok tuk, ten ktorý sa vyvaril, som z vychladnutého vývaru odobrala a použila na restovanie cibule a šampiňónov.
je to veľmi chutné :-)
údenú papriku používam bežne, záleží od jedla, kedy a koľko jej použijem. ak budeš robiť niečo takéto, skús použiť údenú mletú papriku, dá iný, nový vynikajúci chuťový rozmer :-)
dakujem za komentár.
1x pusta1
pusta1
Milá@tinca , súhlasím s tebou, je to vec názoru, neopiekla som to, lebo som chcela mať varené bravčové pliecko, presne ako píšeš, takú diétnejšiu verziu a to mäsko z pliecka je chudšie ako bôčik, pritom, zase dosť tučné na to, že aj ked sa značná časť tuku vyvarí, zostane šťavnaté, nie je suché.
týmto spôsobom varím bôčik, lalok, svieže koleno, krkovičku, dlhé karé a iné kusy bravčového mäsa - výborné :-)
áno, tá údená paprika dodáva jedlu úplne iný nový rozmer, oveľa lepšiu chuť, vyskúšaj a určite budeš veľmi spokojná.
dávam aj do iných jedál údenú papriku, jej množstvo záleží od typu jedla, do ktorého ju pridávam.
tvoja pochvala ma veľmi potešila, vážim si to od teba :-)
dakujem ti.
PF 2015 ti prajem, veľa zdravíčka, šťastíčka, kopu dobrých receptov a tvorivej fantázie!
1x pusta1
tinca
@pusta1 prepáč,ale ja v komente píšem, že ju dlho používam asi si to nepostrehla, ale nič sa nedeje:) Aj tebe želám PF 2015
pusta1
Milá@tinca , postrehla som veľmi dobre, že požívaš už dlho údenú papriku, mala som na mysli, aby si vyskúšala toto Varené pliecko obalené v údenej paprike. :-)
moja chyba, že som sa nevyjadrila dosť jasne, prepáč mi to, prosím.
dakujem.
dakujem tii aj za novoročné želanie.
1x pusta1
pusta1
@sikesko , tiež robievam aj bôčik :-)
teší ma, že si potvrdil, že fantastické...
dakujem ti za krásnu pochvalu :-)
1x pusta1
ria52
baby ta to co ze ste sa pustili do hadky a len teraz zacal Novy rok,aj som sa niecomu priucila lebo uz mam ten nejaky rocik ale som ani netusila ze existuje udena paprika dakujem
1x pusta1
evaj1955
Hanbite sa,za svoje slova.Urazat autorku receptu,len preto,ze maso dala varit do studenej vody,je podla mna velmi primitivne a nesvedci to ani o Vasej inteligencii.Uz som zopar receptov varila podla Pusty a mozem povedat,ze ma nesklamala-boli vyborne.Mali by ste zit mimo Slovenska,aby ste si vazili co i len najmensiu radu a pomoc od druheho cloveka.Ja viem o com pisem,pretoze uz 10 rokov zijem na Kanarskych ostrovoch a varim vylucne slovenske jedla.Mam uz nejaky krizik na krku,ale stale sa necham poucit. Budte k sebe milsi. Vsetko dobre v Novom roku a nech Vam to vari.
pusta1
@ria52 , to nič :-)
to je pomaly už tradíciou tejto nemenovanej skupiny používateľov pri každom mojom recepte, Nový rok nevynímajúc :-)
ich úbohosť ma nemôže rozhádzať a ani znechutiť :-)
prezentujú samých seba, nie mňa.
teší ma, že si sa aj niečomu priučila a niečo sa aj dozvedela.
dakujem za tvoj pekný komentár.
1x pusta1
pusta1
@evaj1955 , dobre si im povedala, zaslúžia si to od teba presne tak na tvrdo, ako si im top dala :-)
veľmi ma teší, že si varila moje recepty a nesklamali ťa, hreje ma to pri srdci :-)
vážim si tvoj výstižný komentár a dakujem!
aj ja Ti prajem v Novom roku 2015 veľa zdravia, šťastia, lásky, pohody, skutočných priateľov dobré varenie a tvorivú fantáziu :-)
dakujem za tvoje krásne novoročné želanie a za pochvalu.
1x pusta1
nynuna
Čtu nenávistné komentáře a říkám si jak jsem byla naivní, myslela jsem si, že se kvůli receptu hádají a úspěch neodpouští jen u nás v Čechách :)
merry317
neznasam blbe pripomienky,aj tak vsetci sem hadzete obkopirovane recepty a hrajete sa na majstrov sveta,ak sa niekomu nejaky recept nepaci nech to necha tak a nech sa nesnazi autora poucat-urazat,rob si po svojom a nevyhladavaj recepty ...........................
pusta1
@mery317 , súhlasím s tebou :-)
nedaj sa znechutiť istými drzými sebestrednými nafúkanými majstrami sveta - menovať ich vôbec nie je nutné, ja sa s nimi nebavím, prehliadam ich a to ich žerie ešte viac :-))))) nech by ti napísali čokoľvek, nedaj sa ovplyvniť, stoj si pevne za svojim názorom.
pozri napr. také komentáre, ako dali znalci dobrej kuchyne: napr. @bozulka , @boxik , @norbertklubert... a iní.
tie jedovaté si nevšímaj!!!
lebo máš pravdu ty a to ich ide roztrhnúť, že sú tu viacerí, ktorí sú skúsenejší a vedia :-)))

dakujem za tvoje výstižné komentáre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia