Varená kukurica s makom, citrónom a vanilkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Týždeň pred Štedrým dňom moja babička varila jedlá zo surovín,ktoré sa urodili ten rok na poli.Boli to jedlá z tekvice, maku,hrachu, fazule, zeleniny, kapusty aj kukurice...každý deň v týždni varila iné jedlo, mala to už asi dávno premyslené, lebo ako zaujímvo na stredu pripadla kukurica s makom a teda každý si ju prilepšil podľa svojej chuti..mne sa najviac páčila s medom, makom a vanilkovým cukrom..

15 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si 2 klasy kukurice..
  2. kukuricu som pomrvila..
  3. pomrvenú kukuricu som poriadne umyla a scedila..
  4. dala do rajnice a podliala vodou...vodu treba občas doplniť, lebo va varí dlho a časť sa odparí...ja som ju varila 3 hod.
  5. uvarenú kukuricu som scedila, preliala čistou vodou a dala do misy...
  6. pripravila som si nálev...do malej misky som si dala 3 lyžice medu a pridala som šťavu z jedného citrónu a zmiešala...
  7. vyliala som medový nálev nas kukuricu a pomiešala...
  8. pridala som vanilkový cukor a dobre premiešala..
  9. posypla makom a práškovým cukrom a hotovo...
  10. kukuricu mám veľmi rada aj počas leta, ale ja na ňu mám chuť aj v zime...úplne fantastická chuť ... kukurica takto pripravená je dosť sýta, tak že ak sa vám zdá, že 2 lusky je málo, je to klamlivé...prejem vám krásne chvíle pri konzumácii tejto fajnotky...) dobrú chuť..
  11. Na Luciu som odrezala halúzky z mojej čerešne, uložila do vázičky s vodou a do Štedrého dňa mi halúzky zvykli krásne rozkvitnúť...