Varená kukurica s makom, citrónom a vanilkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Týždeň pred Štedrým dňom moja babička varila jedlá zo surovín,ktoré sa urodili ten rok
na poli.Boli to jedlá z tekvice, maku,hrachu, fazule, zeleniny, kapusty aj kukurice...každý
deň v týždni varila iné jedlo, mala to už asi dávno premyslené, lebo ako zaujímvo na
stredu pripadla kukurica s makom a teda každý si ju prilepšil podľa svojej chuti..mne sa
najviac páčila s medom, makom a vanilkovým cukrom..
15 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si 2 klasy kukurice..
- kukuricu som pomrvila..
- pomrvenú kukuricu som poriadne umyla a scedila..
- dala do rajnice a podliala vodou...vodu treba občas doplniť, lebo va varí dlho a časť sa odparí...ja som ju varila 3 hod.
- uvarenú kukuricu som scedila, preliala čistou vodou a dala do misy...
- pripravila som si nálev...do malej misky som si dala 3 lyžice medu a pridala som šťavu z jedného citrónu a zmiešala...
- vyliala som medový nálev nas kukuricu a pomiešala...
- pridala som vanilkový cukor a dobre premiešala..
- posypla makom a práškovým cukrom a hotovo...
- kukuricu mám veľmi rada aj počas leta, ale ja na ňu mám chuť aj v zime...úplne fantastická chuť ... kukurica takto pripravená je dosť sýta, tak že ak sa vám zdá, že 2 lusky je málo, je to klamlivé...prejem vám krásne chvíle pri konzumácii tejto fajnotky...) dobrú chuť..
- Na Luciu som odrezala halúzky z mojej čerešne, uložila do vázičky s vodou a do Štedrého dňa mi halúzky zvykli krásne rozkvitnúť...