Vanilkové cupcakes so škoricovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: jenni

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. V mise zmiešame všetky hladké suroviny - múku, prášok do pečiva, soľ, trstinový cukor a pridáme vanilkový struk.
  2. Do mlieka pridáme jablčný ocot a premiešame. Mlieko spolu s olejom vmiešame do sypkej zmesi a mixérom vymixujeme hladké cesto.
  3. Plech na muffiny si vyukladáme košíkmi a do každého košíčku nalejeme približne 3 PL cesta. Koláče pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov.
  4. Kým sa upečené koláče chladia, pripravíme si krém. Do 50 ml mlieka pridáme 2,5 PL zlatého klasu a poriadne premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Mlieko prelejeme do hrnca, pridáme trstinový cukor a mandľovú smotanu a varíme na miernom ohni, kým sa nám nevytvorí pudingová zmes. DO vychladnutej pudingovej zmesi pridáme asi 50 g alsanu a vymiešame krém. Ak sa vám bude zdať krém príliš hustý, pridajte ešte maslo. Nakoniec pridajte práškový cukor podľa chuti a škoricu a dôkladne premiešajte. Zdobičku na krém naplníme a ozdobíme koláčiky.