Vanilková mliečna ryža z purple sunset reis s čokoládovými hoblinkami

pumaamravec - fotkapumaamravec, 26. decembra 2013

Vanilka a čokoláda - klasická kombinácia v netradičnej mliečnej ryži s fialovou ryžou.

1
porcia
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/4 šálky
200 ml
2 ČL
1 ks
15 g
4 kocky




Postup

  1. 1

    Purple sunset reis má svoju špecifickú jemnú chuť, ale pokial nemáte k nej prístup dá sa použiť klasická ryža na mliečnu ryžu, ( V DM drogerii Alnatura Milch Reis, Marks&Spencer Puding Rice). Rastlinné mlieko som použila ovsené, ale môžme použiť aj sójové, mandlové...

  2. 2

    Fialovú ryžu uvaríme podľa návodu. V rice cube vytvarujeme kocky. Vanilkový struk rozrežeme na polovicu po dlžke a vyškrabneme z neho vanilkové bodky.

  3. 3

    Zatiaľ si v hrnčeku zmiešame rastlinné mlieko, trstinový cukor, škrob a vnútro vanilkového struku. Varíme do požadovanej pudingovej konzistencie.

  4. 4

    Na dno taniera nastrúhame najemno 2 kocky horkej čokolády, zalejeme vanilkovou omáčkou, položíme ryžové kocky, posypeme ďalšími 2 nastrúhanými kockami čokolády. Môžme ozdobiť prázdnym vanilkovým luskom.

Diskusia k receptu

hubata
Ja by som dostala minimálne koprivku z takejto umelohmotnej stravy..... nuž ale kto chce kam, nech si ide tam......
pumaamravec
@hubata co je na tomto umelohmotne? Ak narazas na kukuricny skrob ten je skoro vsade, v klasickom pudingu, jogurtoch a podobne, ak narazas na rastlinne mlieko to som pouzila ovsene co som si doma vyrobila len z ovsenych vlociek a vody;)
kukulienka71
@pumaamravec ,si na svoj vek veľmi šikovná a vo svojom odbore(myslím alternatívnu výživu-alebo ako to nazvať),z môjho pohľadu na vysokej úrovni.Používaním surovín aj dizajnom pokrmov,ktoré tu ponúkaš.Ja som síce zástanca tradičnej(možno z tvojho pohľadu nie moc zdravej)kuchyne,a neviem,či by mi tvoje jedlo chutilo,ale chcela som ti vyjadriť svoje uznanie.
pumaamravec
@Kukulienka71 dakujem velmi pekne ;-) a nie je tazke takto varit, vlastne som o nic neprisla len som to nahradila nezivocisnou alternativou. Chut je podobna ako ked som robievala klasicku mliecnu ryzu po starom:-) ale velmi si vazim tvoje ocenenie naozaj :-)
skinx
mňam, presne podľa môjho gusta, superské :)
gretak
@huata mna by tiez zaujimalo, co sa ti zda na tomto recepte umelohmotne, mne sa naopak velmi paci
gretak
@hubata mna by tiez zaujimalo, co sa ti zda na tomto recepte umelohmotne, mne sa naopak velmi paci