Vanilková mliečna ryža z purple sunset reis s čokoládovými hoblinkami

Autor receptu: pumaamravec

Vanilka a čokoláda - klasická kombinácia v netradičnej mliečnej ryži s fialovou ryžou.

1
porcia
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Purple sunset reis má svoju špecifickú jemnú chuť, ale pokial nemáte k nej prístup dá sa použiť klasická ryža na mliečnu ryžu, ( V DM drogerii Alnatura Milch Reis, Marks&Spencer Puding Rice). Rastlinné mlieko som použila ovsené, ale môžme použiť aj sójové, mandlové...
  2. Fialovú ryžu uvaríme podľa návodu. V rice cube vytvarujeme kocky. Vanilkový struk rozrežeme na polovicu po dlžke a vyškrabneme z neho vanilkové bodky.
  3. Zatiaľ si v hrnčeku zmiešame rastlinné mlieko, trstinový cukor, škrob a vnútro vanilkového struku. Varíme do požadovanej pudingovej konzistencie.
  4. Na dno taniera nastrúhame najemno 2 kocky horkej čokolády, zalejeme vanilkovou omáčkou, položíme ryžové kocky, posypeme ďalšími 2 nastrúhanými kockami čokolády. Môžme ozdobiť prázdnym vanilkovým luskom.