Listový šalát s mäsom
Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
120 minút príprava |
Postup- Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme.
Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky
nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, nové korenie
a bobkový list. Podlejeme vodou a v zakrytom
pekáči pečieme pri 150 °C aspoň 1,5 hodiny.
- Umyjeme cviklu, pripravíme alobal
30 x 30 cm, položíme naň cviklu, osolíme, okoreníme,
pridáme tymian a olivový olej. Zabalíme
a pečieme asi hodinu, potom odokryjeme
a natrieme dulovým džemom, pečieme ďalších
15 minút pri 170 °C, aby džem skaramelizoval.
Vyberieme na tanier. Výpek použijeme ako
dresing, ak treba, tak ho zredukujeme.
- Cviklu skontrolujeme kuchynskou ihlou.
Valeriánu opláchneme pod tečúcou vodou
a osušíme v odstredivke. Kyslú smotanu
necháme cez noc odkvapkať na sitku.
Do odkvapkanej smotany pridáme čerstvo
nastrúhaný chren, soľ a korenie. Premiešame
a dáme do chladničky vychladiť. Pred podávaním
pridáme med a iba zľahka premiešame.
Do veľkej misky dáme šalát, nakrájané jablká,
výpek a bobkový list. Zľahka premiešame a pridáme
na plátky nakrájanú cviklu a kúsky údeného
stehna. Podávame s medovo–smotanovým
chrenom.
|