Tofu lievance

Valentínske tofu lievance

Autor receptu: lunter

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V mixéri vymiešame tofu, polievkovú lyžicu kokosového oleja a polovicu mandľového mlieka do krémovej konzistencie. V miske zmiešame suché ingrediencie. Postupne pridáme zmes z tofu, zvyšok mandľového mlieka a vymiešame hustejšie cesto - nemalo by byť príliš husté, ani príliš riedke.
  2. Na panvici rozohrejeme trošku kokosového oleja a do horúceho dáme za malú naberačku cesta. Lievance opekáme z oboch strán pár minút, kým nie sú pekné bledohnedé.
  3. Pokým sa pečú lievance, pripravíme krém. Očistené avokádo nakrájame priamo do mixéra. Pridáme kakao a podľa chuti javorový sirup. Zmes rozmixujeme na lahodný avokádový krém.
  4. Nakoniec si pripravíme ovocnú omáčku z mrazených malín, ktoré dáme na panvicu, pridáme zrnká granátového jablka a zalejeme javorovým sirupom. Privedieme do varu a odstavíme.
  5. Hotové lievance naplníme avokádovým krémom a prelejeme ovocnou omáčkou. Ozdobíme čerstvým ovocím a lístkom mäty.