Valentínska torta

Autor receptu: evelynisko

Blíži sa Valentín :)

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame si všetky suché prísady okrem cukru. Muká, prášok do pečiva, sóda bikarbóna, kakao a soľ. Hnedý cukor si vymiešame s olejom a pridáme k nemu vajíčka. Postupne vlievame cmar a pridáme vanilkový extrakt, červené farbivo a ocot. Na záver pridáme horúcu kávu.
  2. Postupne primiešame k zmesi suché prísady. Ak chcem mať koláč červený tak namiesto hnedého cukru pridáme obyčajný cukor a piškóta nám ostane krásne červená. Takto bude hnedá.
  3. Odlejeme si zmes do dvoch rovnakých pekáčov. Ak nemáme tak do dvoch podobných. Ja som dala jednu zmes do obdĺžnikového pekáča a druhú zmes do pekáča v tvare kocky, pretože z torty budeme aj tak krájať. Dáme piecť do predohriatej rúry na 180 stupňov.
  4. Zatiaľ si pripravíme plnku. Zmiešame si krémový syr s mliekom, rozpusteným maslom a cukrom. Cukor pridávame podľa chuti alebo podľa toho ako nám syr hustne. Ja som použila zlý syr a preto sa mi stalo, že moja zmes bola príliš riedka. Na záver som teda použila solamyl, ktorý by tam naozaj byť nemal. Ak použijete syr ako napríklad Philadelphiu, nemalo by sa to stať.
  5. Keď nám korpusy vychladnú, vykrojíme z obidvoch srdiečko. Natrieme medzi obidva plnku a spojíme ich. Ponatierame ich aj z vonkajšej strany a do stredu vrchného korpusu dáme plnku, ktorá je prifarbená ružovým farbivom. Na vytvorenie "pichliačikov" som použila nožík, ale dá sa to spraviť aj lyžičkou.