Valentínska nepečená maková torta s orechami a ľanovými semienkami

Autor receptu: sweetlaab

Pôvodný recept som našla na Dobruchut.sk, ktorý som prispôsobila valentínskemu štýlu. Inšpirovala som sa aj receptami z Food Republic, ktoré používajú semiačka do dezertov. Torta má vysokú nutričnú hodnotu, ktorú tvoria tie najzdravšie zložky nachádzajúce sa v maku, orechoch a ľanových semienkach, ktoré chránia celé telo. Má vysoký obsah tuku, ale zdravého, esenciálnych mastných kyselín. Viac na <a href="http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/02/valentine-unbaked- poppy-cake-with.html" target="_blank">http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/02/valentine-unbaked- poppy-cake-with.html</a>

12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mak a orechy pomelieme, ktoré pridáme do maskarpone vymiešaného s cukrom. Potom pridáme rum, ľanové semienka a pomarančovo-citrónovú šťavu.
  2. Do tortovej formy uložíme vrstvu piškót, pokvapkáme pomarančovou šťavou aby piškóty neboli tvrdé, na ňu rozotrieme polovicu makového krému, zopakujeme 1 krát. Dáme stuhnúť na 7 - 10 minút do mrazničky (alebo ak máme čas, tak do chladničky na hodinu).
  3. Po stuhnutí, opatrne odstránime bočnú formu torty, ak je potrebné, nožom prejdeme po obvode torty, aby sme ju uvoľnili z formy. Natrieme marmeládou (ja som použila domácu z červených ríbezlí). Polejeme čokoládou, ktorú predtým polámeme na kúsky a s kokosovým olejom na veľmi miernom ohni rozpustíme.
  4. <b>Ozdobné SRDCE:</b> pred tým si na tvrdší papier, alebo fóliu na pečenie vystrihneme srdce, položíme na kruhovú formu torty, ktorú opatrne nasadíme na tortu s polo stuhnutou polevou, aby sme sa nedotkli bokov torty. Posypeme orechmi s primiešanými ľanovými semiačkami cez sitko s väčšími otvormi, potom formu s papierom odstránime tak, aby sme neporušili tortu. Dáme do chladničky stuhnúť. Keď je čokoláda pevná, ozdobíme okraje srdca s maskarpone vymiešaného s cukrom. Použijeme na to cukrárske vrecko s ozdobnou koncovkou. Ak je potrebné, prisypeme orechy so semienkami do vnútra srdca. Tortu necháme v chladničke cez noc a krájame nasledujúci deň.