Valašská kyselica s hríbmi a so sušenými slivkami

Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 22. novembra 2015
Valašská kyselica s hríbmi a so sušenými slivkami
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
30 g
1 l
200 g
100 g (alebo sušené)
100 g
50 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca vložíme 50 g masla, necháme speniť, pridáme hladkú múku a pripravíme zápražku. Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode zvlášť.

  2. 2

    Zápražku zalejeme mäsovým vývarom, pridáme kapustu, nakrájané pravé hríbiky a varíme približne pol hodiny, kým kapusta nezmäkne.

  3. 3

    Potom pridáme uvarené zemiaky, sušené slivky, zjemníme smotanou a 50 g masla. Dochutíme soľou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
používateľ nemá avatar
xyz
@slavkabis môžu,ale varia sa dlhšie (kyslé prostredie) a toto sa využíva napr. keď nemáš šalátové zemiaky na zemiakový šalát a potrebuješ,aby sa ti nerozvarili,tak pridáš do varenia ocot :)
Tak toto musi byt uplna pochutka.bdaka za recept.