Vajíčkový šalát fotorecept

tinca - fotkatinca, 14. novembra 2011
Vajíčkový šalát (fotorecept)
Foto: tinca

Toto je môj vlastný recept ako robím vajíčkový šalát. Plním prianie @hubatá, ktorá si takýto šalátik želala v jednej diskusii pri recepte -pochúťkový šalát.

2-3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

5 ks uvarené natvrdo
1 ks menšia
1 ks menšia
2 ks
1/2 malý pohár. Hellmann´s
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajíčka si uvaríme natvrdo-variť 10 minút.Nevarte ich dlhšie,lebo žĺtok dostane zelenú farbu, čo nechceme. Cibuľu ošúpame nakrájame na drobné kocky. 1 ks vajíčka nakrájame nadrobno a 4 ks na väčšie 1/4 plátky. Uhorku tiež na kocky. Komu vadí surová cibuľa, môže si ju zabariť horúcou vodou, spariť a precediť cez sítko. Červenú cibuľu dávame kvôli krajšej farbe šalátu. RADA navyše! cibuľka a uhorka je len na doladenie chuti, nedávajte veľa, musia prevládať vajíčka!

    Vajíčkový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme,okoreníme, pridáme tatarku,kyslú smotanu a majolenku. Všetko zľahka zamiešame, aby sme nemali z toho kašu. Dáme aspoň na hodinu vychladiť. Možno sa pýtate prečo pochúťková smotana? Šalát sa odľahčí a dodá mu aj lepšiu chuť.

    Vajíčkový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A takto vyzerá po zamiešaní.

    Vajíčkový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ozdobíme vajíčkom no a môžeme podávať trebars s kaiserkou, bagetkou... Mne všetky šaláty chutia viac s pečivom ako s chlebom. Dobrú chuť!

    Vajíčkový šalát (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

hubata
Teda @Tinca - nie si ty náhodou ..... do mňa? To si fakt pre mňa z lásky urobila? Lebo to je on: vajíčkový s cibuľkou, šmrncnutý kyslou uhorkou, korením a jemnou majonézou. Tak si ma potešila že si ťa navždy uložím do mojej KK!
Psst.... nikomu nepovedz, moja dcéra si myslí že zdedí vilu, ale ja mám pre ňu iné prekvapenie: u notárky v mojom závete má uložené viac - má tam heslo do mojej kuchárskej knižky na www.varecha.sk.
Ako sa ti odvďačím moja, čo ti ja len za to dám že si mi takúto radosť urobila .......????
1x ababa
tatranka
Urobím aj ja tvoj šalát.Určite si v sobotu na ňom pochutnáme.Budem mať totiž čerstvé vajíčka.
tinca
@hubata pridaj ma do toho závetu hi-hi. Keď si sa naň tak tešila a to som robila večer po návrate od lekára, bola som súkromne,ale vajíčka už čakali stvrdnuté a žmurkali na mňa,tak som sa musela dať do práce.
nbert
Ak mozem poradit, pridajte za pol lyzicky dijonskej alebo plnotucnej horcice, zvyrazni vajickovu chut. Stmavnutiu zltka taktiez predideme vlozenim vajec po uvareni do vody s ladom.
pivonka
Uložila som, aj keď nie je pre mňa, lebo nie som hubatá :-))
elisticka
joj ako by som si z neho zobla ... mnam urobim si ho zajtra teda vlastne uz dnes .))
modrykamen
súhlasím s nápovedou Nberta. Rýchly recept na raňajky alebo desiatu. Dakedy dávno sme si to dávali so žemľami ako študenti v mliečnych baroch (ktoré už dnes neexistujú, resp. ja som ich nenašiel na cestách). Dobre to naplnilo žalúdok.
marta5
Zvyknem ho robiť na Vianoce,tiež pridávam aj horčicu,je to super šalát.
tinca
@pivonka zlatko samozrejme,že je aj pre teba aj pre všetkých ktorí ho ľúbia, hubatá ma len inšpirovala. Ja horčicu nepridávam, lebo dávam tatarku mne chutí takto ,ale horčica nič nepokazí
vierik
@tinca uložila som si ho aj ja,mám rada vajíčkový šalát,hoci ja strúham na jemno a s maslom.A dávam tiež horčicu a kyslé uhorky,len bez majolky a tatarky,Najbližšie vyskúšam podľa Teba...
akeber
nádherné foto....až tak láka , mňam :-)
sneica
ježkove oči...tento šalát bol mojím narodným jedlom...:)) od istého času nejaké dobrotky som musela vyradiť z jedálnička a bohužiaľ aj tento šalát ale ostatny doma možu,takže ukladám...krasne naservirovaný...
matata1
Robím ho tak isto, len pridám 1 v šupke uvarený, ošúpaný a nadrobno pokrájaný zemiak. Viem, že to nie je klasický vajíčkový šalát, ale nám to chutí, a šalátika je viac.
sovka62
No toto! Ja majonézový šalát jem raz do roka, na Vianoce, nemám to rada, ale tento ma tak láka, že ho asi urobím, normálne sa mi naň zbiehajú sliny. Len neviem, čo na kombináciu vajca a majonézy povedia moje žlčové kamene. Prinajhoršom sa ich zbavím, ak ma chytí taký záchvat, že skončím na operačnom stole, hahaha
tinca
@sovka ani mne nie je po ňom dvakrát dobre, za ním ide hneď tabletka-orenzín, aj ja ho robím možno 2x do roka aj tak neodolám, taký je dobrý. Ešte trošku na mňa kuká z chladničky
zdenka1009
Pekne naaranžovaný šalátik, určite aj dobrý. Najbližšie urobím na raňajky.
viedra
dakujem dakujem super inšpúiracia čo na zajtra
alexdidi
Ja som na tom tak ako @sovka ,teda šalát jem iba na Vianoce,ale toto ma láka už aj ako spomienka na "mliečne bary",kde som práve na vajíčkový chodila veľmi často ešte ako stredoškoláčka.Keďže je to obľúbený šalát aj môjho vnuka,tak čoskoro bude aj u nás.Vyzerá výborne....
violetacamorova
Od soboty dnes máme šalát už druhýkrát, lebo sa vraj spolustravníkovi ušlo málo, mňam, nestíha ani odstáť, a v sobotu som pridala trochu dijónskej horčice dodalo to vajíčkam naozaj správnu chuť.
beaatrix
fantastický šalát,ja pridávam aj horčicu:-))) urobila si mi veľké chute
lubkabubka
Milá Tinca, vajíčkový šalá je super, už som ho robila môjmu manželovi viackrát. Prvýkrát sa nedočkal ani rána, bol zjedený už o 1 hod. v noci. Výborný, odporúčam.
gabrielik
Dakujem za receptik :) salatik bol vyborny sice bez uhorky ale stal za to !
zifi
hmmm, moze byt dobre, ale otvarat kelimok majolky, tatarky a smotany... ? Co zo zvyskom... ?
tinca
@zifi zlatko vôbec to nemusíš robiť môžeš dať len majolku, alebo len smotanu /je menej kalorická/.Ja nemám problém smotanú zjesť a tatarku sú aj maličké sáčky :)
babinka
Velkonocny vajickovy salat s mletym maslovym reznom, tym si dnes ozvlastnime velkonocnu nedelu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia