Chlieb vo vajci
Vajíčkový chlieb s medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: zolik
Ešte stále máme sezónu medvedieho cesnaku. Môj príspevok nepovažujem za recept. Skôr len ako
inšpiráciu na využitie tejto sezónnej originality.
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Vajcia rozšľaháme v miske so soľou, korením a smotanou na šľahanie (môže byť aj mlieko, ale šľahačka je lepšia). Pridáme polovicu nasekaného medvedieho cesnaku.
- Do tejto vajíčkovej zmesi namočíme starší/starý chlieb a dáme na panvicu s olejom/masťou vysmážať. Prvú stranu otočíme a tú už opečenú posypeme nastrúhaným syrom.
- Až na tanieri posypeme druhou polovicou nasekanej medvedej vňate a fertig.
Hodí sa k tomu hocičo. Aj pivo. Aj jogurt.