Zapekané avokádo
Vajíčka v avokáde, ananás v masle a koriandrová omáčka (videorecept)
Autor receptu: blogbusker
Moje obľúbené raňajky. Proteín reznutý zdravými tukmi, ktoré dopĺňa ovocná chuť masla a svieži bylinkový dip.
2 porcie |
5 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Avokáda opatrne rozrež po dĺžke a vyber z nich kôstku. Lyžicou vydlab kúsok vnútra z miesta, kde bola kôstka a odlož ho bokom.
Podľa veľkosti avokáda a vajíčka zváž, či je dostatok priestoru pre celé vajíčko, resp. oddeľ žĺtok od bielka a pridávaj ich do vnútra avokáda postupne.
Plech vysteľ papierom na pečenie, umiestni doň pripravené kúsky avokáda a popráš ich jemne soľou a čiernym korením. Vlož ich zapekať na 20 minút do predhriatej rúry pri 180 °C.
- Ananásové maslo vyrobíš úplne jednoducho - na panvičke roztop 20 g masla, potom ho vlej do mixéra a pridaj zopár kociek ananásu. Premixuj a odlož ho znovu stuhnúť do chladničky.
- K dokonalej kombinácii chýba už len svieža koriandrová omáčka. Jednoducho zmixuj všetky ostatné suroviny - koriander, cesnak, papričku, jogurt, šťavu z limetky, olivový olej a zbytok vydlabaného avokáda. Dochuť soľou a čiernym korením.
- Podávaj s čerstvým pečivom, alebo chrumkavými kukuričnými tortillami, ktoré nezabudni potrieť ovocným maslom. Avokáda polej zelenou omáčkou.
- Instagram: walrus.buko