Vajcia v jogurte

Vajíčka s cesnakovým jogurtom a paprikovo-paradajkovým maslom (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborná rýchla studená príloha k rôznym jedlám :-)

25-30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny. Vajíčka uvaríme na tvrdo a papriku pokrájame na malé tenšie pásiky. Môžete použiť ľubovoľnú, ja dávam 1 kapiu a jednu obyčajnú papriku. Ďalej si zamiešame aj cesnakový jogurt, ktorým polejeme vajíčka - je lepšie keď troška postojí :-) Ja tu mám poriadne hustý 10%-ný jogurt, tak som na zriedenie pridala vodu, ochutila cesnakom a soľou podľa chuti.
  2. Do panvice si dáme troška oleja a papriku na ňom opečieme, ale treba dbať aj nato, aby trocha aj zmäkla. Následne dáme kúsok masla, s ktorým tiež chvíločku ešte necháme poškvrčať. Potom pridáme pretlak, necháme pár minutiek poškvrčať a na konci pridáme ešte maslo, lebo od pretlaku to trocha zhustlo. A nakoniec už iba osolíme podľa chuti.
  3. Vajíčka si nakrájame na štvrťky alebo iné ľubovoľné kúsky a popolievame cesnakovým jogurtom. Napokon na celý povrch už len rozdelíme paprikovo-paradajkové maslo...
  4. Posypeme vrch poriadne mätou a ak máte, tak aj Sumakom, ten na chuti ešte pridá :-) No a môžeme podávať :-) Hodí sa k rôznym jedlám, ale je to výborné aj len s kúskom chleba/pečiva. Dobrú chuť!