Vaječný likér / eggnog

Autor receptu: daniels

bola som nutena urobit kompromis medzi slovenskym vajcakom a anglickym eggnog. postup je skoro taky isty, akurat som si ho sama troska vylepsila :)

20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ja som robila zltka na pare, najprv som si ich oddelila, vhodila cukor, mlieko, vanilkovy cukor a ked mi voda zovrela, miesasla som to slahacom. (podla mna je to zbytocne, urobila sa mi tam pena, a potom som nic nevidela) takze si to len narychlo premixujte a nakoniec to miesajte uz len varechou. ak mate vanilkovy struk, tak mozete pouzit ten, namiesto vanilkoveho cukru, doda tomu vacsiu aromu. ja som tam pridala este aj javorovy sirup, a pernikove korenie (alebo namiesto toho moste len skoricu mletu a muskatovy orech) chuti to bozsky!!!
  2. toto vsetko som priviedla do horuceho stavu tak, aby zltko nebolo surove, no nech vam to nevrie :) ked to bolo dostatocne teple, pridala som jedno salko. to druhe ak chcete, dajte si ho zkaramelizovat (uvarit vo vode) ja som ho tam nechala len na pol hodku a potom zmiesala so zltkami.
  3. vsetko toto si zmiesajto spolu, nakoniec ked je to chladne, pridajte do toho tolko rumu, ako uvazite. ja som tam dala 7 dc :D nech to ma grady :) ja dufam, ze vam bude chutit, lebo mne to chuti uzastne! je to trosku ine, ako klasicky, ale stale je to ono, ba lepsie :)
  4. ak vam to vide, bude mat taku hnedkastu farbu, ale nelakajte sa toho. mozte podavat so susienkami, alebo slahackou navrchu posypanou kakaom :) dufam, ze vam bude chutit