Ovocná zmrzlina

Vaječná zmrzlina s ovocím

Autor receptu: podajmicesto

Takto som včera ja oslavoval svetový deň vajec - ráno praženička, obed škótske vajcia, večera maďarský hemendex (recept u mňa na profile) a ako dezert po obede som si pripravil zmrzlinu, lebo bolo teplo.

3
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Broskyne si odšťavíme. Smotanu vyšľaháme ako šľahačku. Vajcia oddelíme - žĺtky zvlášť, bielky zvlášť. Bielky vyšľaháme na sneh, taký normálny, biely-tuhý, žĺtky vyšľaháme s vanilínovým cukrom. Sorry, pravú vanilku nemám a vanilín vraj majú radi aj medvede.
  2. Broskyne, šľahačku, sneh aj žĺtky s vanilínovým cukrom zmiešame, dáme do mrazničky aspoň na 6 hodín.
  3. Kto chce dať iné ovocie, môže. Kto chce dať kakao, môže namiesto ovocia (tak 5 lyžíc dať k žĺtkom a dať o jeden vanilínový cukor viac). Dobrú chuť, užívajte leto aj keď len babie, či ste baby alebo chalani.