Vaječná omeleta

Vaječná omeleta so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

1
porcia
20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si pripravíme zeleninu tak, že cibuľu nakrájame na drobno, rajčinu rozštvrtíme a pokrájame na plátky a papriku na rezančeky - mala byť zelená, bolo by to farebnejšie, ale chutí aj takáto.
  2. vajíčka (kto koľko zje) dáme do misky a vidličkou alebo metličkou prešľaháme. Pridáme troška mlieka a podľa uváženia hladkú múku a znovu vyšľaháme vidličkou - mali by sme mať hmotu jemne hustej konzistencie, ktorú potom vylejeme na panvicu s horúcim olejom.
  3. Omeletu osmahneme z oboch strán a hotovú ju preložíme na plytký tanier, kde omeletu potrieme kečupom, horčicou, posypeme najemno nakrájanou cibuľou...
  4. ...nakrájanou papriku a rajčinou. Nakoniec osolíme a máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ.