Kuracie stehná

V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Vyprážané mäso je neodmysliteľnou súčasťou v mnohých domácnostiach. Takýmto spôsobom ho budete mať nielen menej mastné, ale dokonca neprídete ani o jeho klasickú skvelú chuť.* ? Pripravte rodinke fantastický obed bez veľkej námahy!

4
porcie
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehná osolíme, pri kosti trocha nakrojíme a klasicky obalíme v trojobale (hladká múka, vajcia, strúhanka).
  2. Zemiaky očistíme, pokrájame na 4-6 častí, polejeme ich olejom, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  3. Do taniera nalejeme 1 dl oleja a naše už obalené mäso doň z oboch strán namočíme. Stehná kladieme rovno na plech/pekáč tesne vedľa seba. Napokon poukladáme na plech aj zemiaky a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C na 1hodinu.
  4. Takto "vyprážané" mäso chutí fantasticky! Je síce oveľa menej mastné než vyprážané klasicky v oleji, ale chuťovo sa mu dokonale vyrovná? Verím, že po jednej skúške, si tento spôsob prípravy zamilujete? Ušetrí vám nielen čas a prácu, ale takto spolu so zemiakmi na jednom plechu, máte hneď už kompletný, fantasticky chutný obed či večeru? Prajem dobrú chuť!
  5. Čo sa týka mnou udaných surovín, tie sú skôr orientačné. Množstvo mäsa aj zemiakov si každý môže prispôsobiť podľa stravníkov. Ak chcete, môžete piecť bez zemiakov, čisto len plný plech mäsa a spraviť ako prílohu ryžu? Je to len na vás...
  6. Celkom presný a zreteľnejší postup prípravy si môžete pozrieť vo videu? Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube