Kuracie stehná
V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky (videorecept)
Autor receptu: cesminaz
Vyprážané mäso je neodmysliteľnou súčasťou v mnohých domácnostiach. Takýmto spôsobom ho budete mať nielen menej mastné, ale dokonca neprídete ani o jeho klasickú skvelú chuť.* ? Pripravte
rodinke fantastický obed bez veľkej námahy!
4 porcie |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie stehná osolíme, pri kosti trocha nakrojíme a klasicky obalíme v trojobale (hladká múka, vajcia, strúhanka).
- Zemiaky očistíme, pokrájame na 4-6 častí, polejeme ich olejom, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Do taniera nalejeme 1 dl oleja a naše už obalené mäso doň z oboch strán namočíme. Stehná kladieme rovno na plech/pekáč tesne vedľa seba. Napokon poukladáme na plech aj zemiaky a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C na 1hodinu.
- Takto "vyprážané" mäso chutí fantasticky! Je síce oveľa menej mastné než vyprážané klasicky v oleji, ale chuťovo sa mu dokonale vyrovná? Verím, že po jednej skúške, si tento spôsob prípravy zamilujete? Ušetrí vám nielen čas a prácu, ale takto spolu so zemiakmi na jednom plechu, máte hneď už kompletný, fantasticky chutný obed či večeru?
Prajem dobrú chuť!
- Čo sa týka mnou udaných surovín, tie sú skôr orientačné. Množstvo mäsa aj zemiakov si každý môže prispôsobiť podľa stravníkov. Ak chcete, môžete piecť bez zemiakov, čisto len plný plech mäsa a spraviť ako prílohu ryžu? Je to len na vás...
- Celkom presný a zreteľnejší postup prípravy si môžete pozrieť vo videu?
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube