V rúre pečené morčacie fašírky s tvarohovo-zemiakovými guľkami (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Niekde som už podobné guľky videla, ale neviem si spomenúť, kde...zvolila som ich ako prílohu k jemnej morčacine s pórom.

4-6
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 180-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som vykostené horné morčacie stehná, pomleté. Pridala som k nim soľ, majoránku, vajce, v mlieku namočený a vyžmýkaný rohlík a nadrobno pokrájaný surový pór. Zmes som dobre premiešala. Rúru som zapla vyhriať na 220°C.
  2. Jenskú misu som vymazala kačacou masťou, z mäsovej zmesy som vyformovala fašírky, ktoré som obalila v strúhanke a uložila som ich tesne k sebe do misy, navrch každej som dala ešte pol lyžičky kačacej masti a nezakryté som piekla na vyššej teplote, asi po 10 minútach som teplotu znížila na 180°C a piekla ďalej do červena, celkovo asi 35 minút.
  3. Tu sú už upečené, zostali šťavnaté, mäkkučké, zvrchu chrumkavé
  4. Medzitým som očistila a nakrájala zemiaky, prepláchla quinou a dala ich osolené variť spolu do hrnca, uvaria sa za rovnaký čas.
  5. Z uvarených zemiakov som cez sitko zliala vodu, ktorú som použila na zeleninovú polievku. Zachytenú quinou zo sitka som pridala k horúcim zemiakom, popučila a pridala som 200g tvarohu. Dobre som premiešala.
  6. Potom som formovala guľky veľkosti pingpongovej loptičky a pár z nich som vyváľala v zmesy sezamových a ľanových semienok s posekanou petržlenovou vňaťou
  7. a zopár som vyváľala v surovej nastrúhanej mrkve. Farebné guľky boli doma príjemným prekvapením :-)
  8. Ako ďalšiu prílohu som podávala miešaný ovocný šalát z čerstvého ananásu a kiwi. Ovocie som len nakrájala na kocky, premiešala a nechala pustiť vlastnú šťavu. Kto chce, môže použiť zeleninový šalát. Ja som míňala nakúpené ovocné zásoby týmto spôsobom:-)