Pečené kurča

V rúre pečené krídla so zeleninou, jogurtovým dressingom a paprikovým maslom (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Variabilná inšpirácia na velmi jednoduché, málo prácne, ale pritom veľmi chutné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu :-)

60min minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si menšie a podľa možnosti tenšie papriky, na farbe nezáleží, proste aké máme doma. Zo 4 väčšie zemiaky a 4 - 5 stredných až menších cibúľ. Papriku umyjeme, zemiaky pokrájame na hrubé "hranolky" (ja som zemiak prekrojila na polovicu a polovicu ešte na 3 - 4 časti) a cibuľu len prekrojila na polovicu. Napokon ešte cca 1,5 kg kuracích krídel.
  2. Na veľký plech dáme najprv mäso, cibuľu a zemiaky. Dobre osolíme, polejeme olejom a rukami dobre premiešame. Potom dáme papriku, no s tou už len tak troška poprehadzujeme. Rovnomerne na plechu ponaprávame a dáme piecť takto odokryté do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca 1 hodinu. Treba si to odsledovať :-)
  3. Kým sa jedlo pečie,zmiešame si jogurt (hladký), pretlak (salça), postrúhaný cesnak, oregano, soľ a mleté čierne korenie. Hotový dressing dáme zatiaľ bokom a pripravíme si aj paprikové maslo. V jednom hrnčeku dáme rozhorúčiť maslo, pridáme za 1 KL mletej červenej papriky a necháme chvíľku cca 1 minútku posmažiť. Hotovo :-)
  4. Toto jedlo je vlastne veľmi jednoduché, ale pritom veľmi dobré. Niekedy človek nevie, čo už variť alebo sú dni, keď sa vám fakt nič nechce :-) Ale keďže rodinka je hladná a jesť sa musí, je toto výborný spôsob, ako ich zasýtiť ;-P
  5. Na tanieri polejeme podľa chuti najprv dressingom a potom maslom a posypeme Isotom a Sumakom - ale nie je to podmienka :-) Mäso je mäkké, ale zároveň pekne opečené. Zemiaky sú už do polovice pekne chrumkavé/opečené :-) Nech vás neodradí, že tam je len soľ, je to výborné! Najlepšie sa k tomu hodí opečený chlieb. Prajem dobrú chuť ;-P