V rímskej mise na zelenine pečené kurča (fotorecept)

Autor receptu: tassiedevil

Pokiaľ radi experimentujete v kuchyni, skúste ..

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si moridlo: Do väčšieho hrnca nalejeme vodu, pridáme ostatné suroviny, privedieme do varu a varíme 1 minútu. Miešame, aby sa nám soľ dobre rozpustila. Necháme vychladnúť, vložíme do chladničky a ked je moridlo dostatočne studené, vložíme celé kura, tak aby bolo celé ponorené a necháme v chladničke 2-6 hodín.
  2. Kurča vyberieme z moridla dobre poutierame do sucha, koreníme, posolíme a ponatierame čili krémom alebo tabaskom. V mise si rozložíme zeleninu, kožu zo slaniny, /nemal som kožku, tak som pridal pár kúskov domácej údenej klobásky/na ktorú umiestnime kurča a podlejeme tekutinami. Prikryjeme a vložíme do studenej rúry a rúru nastavíme na 180 stupňov a pečieme 1 hodinu./ Ja som ho piekol o 20 min viac, lebo bolo dosť veľké.../
  3. Pripravené na pečenie..
  4. Po hodine kurča vyberieme z rúry, odkryjeme a necháme 10 min. odpočívať. /Kurča je ešte bledé/ Rúru si nastavíme na najvyšší stupeň, kurča ponatierame dobre maslom a vložíme späť do rozohriatej rúry a pečieme asi 15-20 min kým nechytí peknú farbu.
  5. Servujeme so zeleninovým ragú...