zatvoriť
VYTLAČIŤ
Pečené baranie stehno
V celosti pečené baranie stehno s medvedím cesnakom a červeným vínom (fotorecept)
Autor receptu:
izabella929
Dnešný nedeľný obed v znamení medvedieho cesnaku.
8
porcií
10 minút
príprava
80 minút
na 160 °C
Suroviny
1,5 kg
stehno baranie
100 g domáca
slanina údená
za hrsť
cesnak medvedí
100 ml
víno červené
podľa chuti
soľ
korenie čierne mleté
rasca
paprika červená mletá
Na nálev:
3 PL
olej
1 PL
ocot
500 ml
voda
5 ks
list bobkový
5 ks
korenie nové
5 ks
korenie čierne celé
5 ks
klinček
5 ks
borievky celé
1
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
Postup
Pripravila som nálev tak že som všetko zmiešala. Do nálevu som naložila mäso a nechala som ho v ňom 3 dni. Každý deň ráno a večer som mäso otočila.
V nedeľu som mäso vybrala z nálevu, utrela som ho kuchynským papierom.
Na panvici som nechala vytopiť zo slaniny tuk.
Položila som do neho mäso a zo všetkých strán som ho prudko opiekla.
Pridala som medvedí cesnak, cibuľu pokrájanú na štvrťky, osolila okorenila, pridala rascu a posypala červenou paprikou.
Podliala som nálevom a z nálevu som do výpeku pridala všetky koreniny. Počas celého pečenia som mäso podlievala nálevom.
Napokon keď mäso bolo mäkké, odkryla som ho, podliala červeným vínom - a nechala dopiecť do hneda.
Upečené mäso som vybrala na krájaciu dosku a nechala 15 min odpočívať.
Pokrájala som ho na plátky.
Podávala som ho s knedlíkom a dusenou sudovou kapustou na karemeli. Napokon som ku kapuste pridala aj trošku výpeku spod mäsa. Prajem vám dobrú chuť.