Pečené baranie stehno

V celosti pečené baranie stehno s medvedím cesnakom a červeným vínom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed v znamení medvedieho cesnaku.

8
porcií
10 minút
príprava
80 minút
na 160 °C

Postup

  1. Pripravila som nálev tak že som všetko zmiešala. Do nálevu som naložila mäso a nechala som ho v ňom 3 dni. Každý deň ráno a večer som mäso otočila.
  2. V nedeľu som mäso vybrala z nálevu, utrela som ho kuchynským papierom.
  3. Na panvici som nechala vytopiť zo slaniny tuk.
  4. Položila som do neho mäso a zo všetkých strán som ho prudko opiekla.
  5. Pridala som medvedí cesnak, cibuľu pokrájanú na štvrťky, osolila okorenila, pridala rascu a posypala červenou paprikou.
  6. Podliala som nálevom a z nálevu som do výpeku pridala všetky koreniny. Počas celého pečenia som mäso podlievala nálevom.
  7. Napokon keď mäso bolo mäkké, odkryla som ho, podliala červeným vínom - a nechala dopiecť do hneda.
  8. Upečené mäso som vybrala na krájaciu dosku a nechala 15 min odpočívať.
  9. Pokrájala som ho na plátky.
  10. Podávala som ho s knedlíkom a dusenou sudovou kapustou na karemeli. Napokon som ku kapuste pridala aj trošku výpeku spod mäsa. Prajem vám dobrú chuť.