Úžasný vyprážaný krém - Crème frite (fotorecept)
Autor receptu: domi454
Jednoduchý, efektrný, super chutný, atraktívny, lacný, neznámy... ešte niekoľko prívlastkov by s dalo nájsť na tento super koláčik, tradičný francúzsky zákusok. Recept som našla v starej brožúrke z roku 1973, bola som veľmi zvedavá, ako môžeme vyprážať krém. Môžeme. Skúste a uvidíte :)
15 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Vopred si dáme usušiť sladké pečivo - vianočku, lúpačky, bábovku - a pred použitím pomelieme na strúhanku.
- V mise šľaháme celé vajcia s práškovým cukrom, kým sa neroztopí. Pridáme preosiatu múku, dobre premiešame, aby neostali hrudky a šľaháme ďalej, kým zmes nie je hladká, za postupného pridávania ďalších žĺtkov.
- Dáme variť mlieko a opatrne ho pridávame do cesta za neprestajného miešania.
- Potom cesto dáme do kastróla a stále miešajúc privedieme ho tri razy do varu. Nebojte sa, trvá to krátko, cesto rýchlo hustne, len treba miešať, aby neprihorelo.
- Plech potrieme olejom, cesto naň rozotrieme na hrúbku 1 až 2 cm a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 45 minút.
- Upečené necháme stáť 12 hodín. Tento bod som pre moju nedočkavosť nedodržala a hneď po vychladnutí som ho pokrájala na kosoštvorce.
- Obaľujeme ich v rozšľahaných vajciach, strúhanke a vyprážame rýchlo na rozpálenom oleji do zlata.
- Podávame teplé posypané cukrom.