Pečený karfiol
Pečený karfiol

Úžasný voňavý pečený karfiol

siuuu - fotkasiuuu, 6. augusta 2019
Úžasný voňavý pečený karfiol
Foto: siuuu

Toto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj patrí k zdravším jedlám. A ešte je aj Zobraziť celý popisToto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj patrí k zdravším jedlám. A ešte je aj variabilný - ak obmeníte koreniny, budete mať vždy trocha inú chuť - nám chutí najviac práve táto kombinácia.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g (veľký)
5-6 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
 čierne a biele
Dip:
 hustý neochutený
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Rúru zohrejeme na 200 °C. Umyté ružičky karfiolu vložíme do vriacej osolenej vody a varíme cca 4-5 minút. Scedíme a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Kým sa varí karfiol v menšom pekáči alebo zapekacej nádobe zmiešame olivový olej s koreninami, pridáme scedený karfiol a dobre premiešame, aby sa všetky ružičky obalili v korenistej zmesi. Povrch pokvapkáme olivovým olejom, vložíme do rúry a pečieme 15 - 20 minút.

  3. 3

    Kým sa karfiol pečie, pripravíme si prílohu. Ja som tentoraz robila na večeru iba s jogurtovým dipom (hustý biely jogurt, soľ, korenie, cesnak a strúhaný parmezán).

Diskusia k receptu

cesminaz
Karfiol mám strašne rada,no musím sa priznať, že tu máš pre mňa velmi nezvyčajnú/zaujímavú kombináciu chutí :-)) No kto vie,možno to s karfiolom fakt pasuje ;-)
zahra
@Cesminaz (7.8.2019 07:43)

S karfiolom pasuje naozaj vsetko. :) Tak sa z nevyraznej potraviny stava delikatesna. Ako veganka mam odskusane velke mnozstvo uprav.
atulienka
Iste vyskúšam, lebo vyzerá výborne a verím, že uvedená kombinácia chutí s karfiolom "ladí". vďaka za recept.
haji
Pěkný receptík, květák je i moje oblíbená zelenina. Krásné a prudce jedlé foto!
1x siuuu
marianne
Robievam aj recept od @methi , skoro identický, ale tento dip k tomu vynikajúci je, vďaka. Karfilol netreba ani predvarat, len na drobné ružičky, pridať koreniny a piecť.
2x siuuu a methi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia