Jablkový zákusok

Úžasný jablkovo-tvarohový obrátený zákusok (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Fantasticky chutný koláčik, ktorý zvládne naozaj každý.* Hodí sa na oslavu, na sviatky, alebo len tak ku káve na posedenie s rodinkou, alebo priateľmi. Je výborný aj ako studený dezertík.

25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká očistíme a postrúhame na jemné plátky. Tvaroh, jogurt, kakao, cukre a žĺtok zmiešame do jemného krému. Na cesto si najprv do penista vyšľaháme celé vajíčka, cukor a vodu. Následne pridáme múku, do ktorej sme zamiešali 1 KL prášku do pečiva. Ďalej pridáme postupne aj citrónovú kôru, šťavu aj olej.
  2. Pekáč rozmeru 38x28cm vystelieme alobalom a pomažeme ho maslom. Vysypeme strúhankou a rozložíme rovnomerne jablká, ktoré posypeme cukrom. Ja som dala 1 dl, to úplne stačí. Na jablká poukladáme kúsky masla a nanesieme tvarohovú plnku. Nakoniec to celé zalejeme cestom. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na 45 minút.
  3. Upečený koláčik necháme celkom vychladnúť. Vychladnutý obrátime /vyklopíme na tácku a stiahneme alobal. Koláčik podľa chuti polejeme roztopenou čokoládou. Ja som poliala aj tmavou aj bielou čokoládou. Skladujeme v chladničke.
  4. Koláčik je úžasnej chuti. Kombinácia jabĺk, kakaového tvarohu a citrónového cesta je jednoducho fantastická. Naozaj vrelo odporúčam vyskúšať každému. Je super jednoduchý na prípravu a naozaj len z jednoduchých surovín. Prajem dobrú chuť !
  5. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube