Domáci chlieb

Úžasný dedinský turecký chlieb (Ekmek) (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborný chlebík z dedinky môjho manžela, kde ho gazdinky pečú vo velkej peci.*? Zaujal ma svojou neobyčajnou prípravou, skvelým cestom a úžasnou chuťou. Doma síce pec nemáme, ale aj takto v rúre pečený je výborný!

20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z udaných prísad vymiesime polomäkké cesto. Zakryjeme a necháme 1 hodinu nakysnúť. Po nakysnutí cesto znova dobre premiesime a dáme znova nakysnúť. Nakysnuté znova premiesime a dáme znova na 1 hodinu kysnúť? Dokopy kysne toto cesto vlastne 3-krát?
  2. Po treťom nakysnutí cesto vyklopíme na dosku a zase ho trocha premiesime. Následne ho rozdelíme na 5-6 častí. Môžete aj na 4, záleží od toho koľko a aké chleby chcete robiť? Nakoniec kúsky cesta krátko vymiesime do bochníkov.
  3. Každý bochník na tenšie trošku vyvaľkáme a vyťapkáme do podlhovastého tvaru. Položíme na plech s papierom a vrch chlebíkov natrieme jogurtom, ktorý sme zriedili vodou. Znova trocha poťapkáme prstami a posypeme podľa chuti už len semienkami?
  4. Keď máme chleby pripravené na plechoch, až vtedy zapneme rúru, aby sa nám rozohriala na 200 °C. Zatiaľ necháme chleby stáť? Napokon pečieme cca 20 minút. Treba si to radšej sledovať, každá rúra pečie trocha inak.
  5. Chlebíky sú výborné, to trojité kysnutie fakt stojí zato? Vrelo odporúčam vyskúšať. Prajem dobrú chuť!
  6. Takto sa pečie v tureckej dedinke tento chlebík v peci?
  7. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube