Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom

dora - fotkadora, 27. októbra 2009
Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom
Foto: dora
4-5
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 ml
500 g
250 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože následne pridáme mleté mäso, bylinky, soľ; občas premiešame. Necháme pražiť asi 10 - 15min. Zalejeme 1 a pol balením paradajkového pretlaku a necháme variť ešte asi 15 – 20min.

  2. 2

    Dáme variť cestoviny. Treba rátať s tým, že vzhľadom na ich veľkosť sa budú variť dlhšie ako bežné druhy. Zároveň ich však neuvaríme úplne domäkka pretože ich budeme ešte zapekať.

  3. 3

    Uvarené mušle plníme mäsovou omáčkou a ukladáme do hlbšej zapekacej misy. Obložíme čerstvými lístkami bazalky, a zalejeme zvyšnou polkou paradajkového pretlaku, ktorý sme si odložili; prázdny obal ešte vypláchneme vodou a zalejeme. Posypeme parmezánom a dáme zapiecť pri 180 stupňoch asi 20min.

Diskusia k receptu

forneta
take chutky ste mi narobili ked ste sem dali tu forku xDxD
dora
:-) treba vyskusat, je to este lepsie ako vyzera. ja som sa toho nevedela nabazit :-)
eraserhead
@dora recept bravo
škoda že Conchiglioni nedostať bežne na SVK a človek všetko dobré a kvalitné musí kupovať v zahraničí
dora
ale co by nie! ved ja som ich kupoala v tescu na kamennom nam. a videla som ich aj inde, uz si teraz nespomeniem, ale urcite sa pri troche stastia daju zohnat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia