Úžasné syrové pagáče alebo ako nám chutia najviac (fotorecept)
Autor receptu: renama
Tieto pagáče robím už zopár rokov a každá návšteva ich vychváli. A čo je najzaujímavejšie,
každý si myslí, že sú to škvarkové...... no a mojim chlapom neskutočne chutia.
50ks porcií |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Ak nemáte múku celozrnnú a hladkú, môžete použiť 600 g polohrubej múky. Ale to už nebudú vyzerať ako škvarkové. Pretože celozrnná múka robí to, že vyzerajú ako škvarkové.........a to už nejedna návšteva si toto myslela :)
- Všetky suroviny zmiešame okrem tvrdého syru. Ak by cesto lepilo veľmi, pridajte si múky........ja som nepotrebovala. Vyvaľkáme a posypeme strúhaným syrom. Preložíme zopár krát a vykrajujeme pagáče. Ja som si to zjednodušila a nakrájala na štvorce. Poukladáme na plech a potrieme vajíčkom (to už bude tretie) a pečieme vo vyhriatej rúre.
Dobrú chuť.
PS: Kým som fotila poslednú fotku, môj osemročný syn sa ma pýta: "Kedy sa už môžeme do nich pustiť?"
Tak po tejto vete Vám ani nemusím vravieť, či chutili ;)