Marhuľový koláč

Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláčik (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Fantastická kombinácia jemného tvarohu a zrelých sladučkých marhúľ v ľahučkom ceste.* Úžasne chutný, veľmi jednoduchý koláčik so sezónnym ovocím.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky, kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme. Pridáme jogurt a tiež dobre prešľaháme. Napokon striedavo vmiešavame raz maslo, raz mlieko a raz múku zmiešanú s práškom do pečiva a so soľou. Dostaneme pekné hladké cesto, do ktorého vareškou vmiešame zľahka penu z bielkov, ktorú sme si medzitým tiež vyšľahali.
  2. Na plnku zmiešame tvaroh, oba cukre, jogurt a vanilkový puding v prášku. Nakoniec do plnky pomaly vmiešame na menšie kúsky pokrájané marhule.
  3. Pekáč rozmeru 35x25 cm vytrieme olejom, vysypeme múkou a rozotrieme naň polovicu cesta. Na cesto opatrne nanesieme všetku plnku a zakryjeme zvyšným cestom. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 45 minút. Upečený necháme poriadne vychladnúť.
  4. Koláčik je úžasne chutný, jemný, šťavnatý a krémový🙂 Tvaroh a marhule sú úžasná kombinácia, ktorej odolá málokto. Koláčik vrelo odporúčam, je fantastický aj na druhý deň. By som povedala, že je ešte lepší🙂 Prajem dobrú chuť !
  5. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube