Úžasná cibuľová polievka s drožďovými knedličkami

jozefsvatek - fotkajozefsvatek, 4. novembra 2011

Keď mi priateľka prvýkrát navarila túto polievku, hneď som ju zaradil do TOP rebríčka obľúbených jedál. Nehovoriac o tom že za pol dňa som Zobraziť celý popisKeď mi priateľka prvýkrát navarila túto polievku, hneď som ju zaradil do TOP rebríčka obľúbených jedál. Nehovoriac o tom že za pol dňa som sám zjedol celý hrniec, sám som to nechápal ale bolo to tak. Potom ju ochutnali naši priatelia a takisto boli z nej v nemom úžase. Preto sa o ňu chcem podeliť aj s ostatnými varecháčmi, dúfam že Vám bude chutiť aspoň tak ako mne. No ale poďme variť ...

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5-6 ks
1 ks
2 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Jednu cibuľu som si nakrájal na drobno. V malom hrnci som si rozpálil trochu oleja a pridal cibuľu, keď už bola cibuľa akurát pridal som trochu petržlenovej vňate (ak nemáte čerstvú môžte pridať tú ktorú máte v mrazničke). Hneď potom som tam pridal rozdrobené droždie a nechal rozpustiť. Ak je droždie rozpustené a je ho cíťiť po celom byte utekáme z kastrólikom na balkón aby vedeli aj susedia čo sa u nás varí a popritom to necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zvyšnú cibuľu 4-5 ks podľa veľkosti nakrájame leda bola (u mňa to je na väčšie kocky). Vo väčšom hrnci som si rozpustil trošku masla a pridal tam pokrájanú cibuľu. Cibuľu trošku podusíme ale len do sklovita nie až do hneda a zalejeme vodou v ktorej následne rozpustíme 2 kocky bujónu. Ak máte vývar tak môžte zaliať vývarom a ušetríte bujón nabudúce.

  3. 3

    Kým sa mi varila cibuľa, utekal som s5 na balkón pre hrniec s už vychladnutým droždím. K droždiu som pridal dve domáce vajíčka (môžu byť aj kúpené), prisypal som strúhanku tak od oka, osolil okorenil trochu vymiešal a začal formovať malé guľôčky ktoré som nakoniec obalil v hladkej múke. "Drožďové knedlíčky" som hodil do vývaru s cibuľou a uvaril ich. Následne som už len ochutnával chuť polievočky či je správna a netrpezlivo čakal s tanierom v ruke kedy môžem naberať. Túto polievku odporúčam skúsiť fšetkým a uvidíte že chválami nebute šetriť. Takže dobrú chuť aj Vám ...

Diskusia k receptu

laurisia
Pravdu povediac ma nikdy nenapadlo dávať drožďové halušky do cibuľačky -veru si to čoskoro uvarím :-)
hubata
To je ono, to je ono - tá správna polievka na tento jesenný čas. Akurát sa mi nechce šuľkať guľky (nás býva veľa), tak masu pretlačím cez sito na nočky. Tým nočkám to bude jedno a nám tiež.
sovka62
Poznám, robievam cibuľovú i drožďové knedličky, ale dobre, že si pripomenul, už si ani nepamätám, kedy som ju naposledy varila.
radulienka
Mhhhm, môže byť, to musím vyskúšať, už sa na to teším, drožďové veci milujem a cibuľačku tiež, tak už to len dať dokopy... díky za nápad!
kubka
uz davnejsie som ju robila aj ja, chuti vyborne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia