Urab Pisang - banány na pare s kokosom fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 26. januára 2011
Urab Pisang - banány na pare s kokosom (fotorecept)
Foto: alexdidi

Máte chuť na sladké, ale nechce sa vám vypekať? Chcete niečo sladké a málo kalorické? Ohlásila sa nečakaná návšteva?Tak skúste a šplhnite si touto Zobraziť celý popisMáte chuť na sladké, ale nechce sa vám vypekať? Chcete niečo sladké a málo kalorické? Ohlásila sa nečakaná návšteva?Tak skúste a šplhnite si touto rýchlovkou z japonskej kuchyne. Pritom je to vynikajúca pochúťka. Stačí len ochutnať, neoľutujete! Musíte však byť milovníkmi kokosu a banánov.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks, zrelé
4 PL




Postup

  1. 1

    Banány dobre umyjeme a dáme variť na pare 10 minút.

    Urab Pisang - banány na pare s kokosom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto nie najkrajšie vyzerá banán po uvarení...

    Urab Pisang - banány na pare s kokosom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ....a takto po ošúpaní....na kokose zmiešanom s cukrom, v ktorom ho obalíme a hneď aj podávame. Množstvo kokosu dáme podľa chuti, ale je to 1-2 PL na jeden banán.

    Urab Pisang - banány na pare s kokosom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

egreska
ja by som si to určite dala,len ma pobavilo že "málo kalorické " :-))))) minule vraveli v telke, že jeden banan "skrýva" 6 čl cukru...
alexdidi
Asi by bolo lepšie povedať menej kalorické...myslela som oproti maslovým, šľahačkovým...zákuskom.
cica2
tak toto môžem:)....kokos a banány to je moje! A je to pekne naservírované:)
tinca
je to fajn rýchlovka, ale len pre tých čo ľúbia kokos, ja áno, ale moji hoistia moc nie,takže to bude len pre mňa,fajn nikto mi nepoje
juro8547
vyzera to zaujimavo, ja by som este ten hnedy cukor horákom mierne pooprazil na tom banane a potom posypal struhanym kokosom.. ale i tak je to skvely recept, dobra inspiracia:)
alexdidi
@juro ,profesionál sa nezaprie...tiež si myslím, že by to bolo fajn, ale takú pištoľ nemám i keď by sa aj zišla, robím takéto recepty, ale len pod grilom. Banány by som potom naparovala kratšie, aby neboli veľmi mäkké. V pôvodnom recepte sa naparovali až 15 minút(asi japonské veľké) a tie naše druhotriedne potom boli moc mäkké.
samanka
a že čo s parným hrncom? @alexdidi dobrý nápad. Nevadí, že sú sladké, obsahujú aj nejaké vitamíny, takže ich konzumácia je zdôvodnená...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia