Bravčová panenka
Bravčová panenka

Umučená panenka

elba - bez fotkyelba, 6. októbra 2017

Tento recept mám od mojej známej z Čiech, robila som ho už niekoľko krát, ale ešte som neprišla na to, prečo umučená. Možno na Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej známej z Čiech, robila som ho už niekoľko krát, ale ešte som neprišla na to, prečo umučená. Možno na to príde niekto z Varecháčov, inak je to jedlo vhodné, keď chceme zmenu alebo pre dobrú návštevu.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
20 dg
podľa chuti (alebo oravská)
1 ks
2 - 3 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
1 viazanička




Postup

  1. 1

    Panenku rozkrojíme na plát, naklepeme, posolíme, pokoreníme, potrieme pretlačeným cesnakom, pridáme postrúhaný syr nakrájaný na prúžky, nakrájanú papriku, dáme slaninu - záleží na každom, ako ju nakrája či na kocky alebo prúžky, ešte posypeme natrhanou bazalkou a mladou cibuľkou, ale kľudne môže byť aj staršia.

  2. 2

    Zrolujeme ako roládu zviažeme potravinárskou niťou, takto pripravenú paneku opečieme prudko zo všetkých strán a dáme piecť do rúry na 30 min.

Diskusia k receptu

cicer
takto vyzerá pravá umučená panenka :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia