Uhorkový šalát

Autor receptu: kucharka100

Keďže sa blíži sezóna uhoriek pridávam tento recept pre gazdinky, ktoré majú uhoriek veľa a nemusia ich iba kvasiť a zavárať klasickým spôsobom. Je to výborný šalát aj ako príloha k mäsovým jedlám, prípadne k zabíjačkám, grilovačkám....

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Prvé očistíme uhorky, umyjeme a nastrúhame. Pridáme pokrájané papriky na slížiky a na mesiačiky cibuľu. K tejto zmesi priložíme nakrájané feferónky, cesnak na plátky.
  2. Všetku zeleninu zmiešame s octom, cukrom, nakladačom a necháme stáť 6 hodín. Zelenina pustí šťavu, ktorú rozdelíme do pohárov. Ak by bolo potrebné, dolejeme troškou vody všade.
  3. Naplníme poháre a dáme sterilizovať na 15 minút.