Údený jazyk s cícerovým pyré a ružičkovým kelom

František Ujlaky
kuchár z Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra., 5. novembra 2009
Údený jazyk s cícerovým pyré a ružičkovým kelom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
0,5 PL
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Údený jazyk považujú mnohí za gurmánsku lahôdku. Nemusíte ho podávať tradične s horčicou či chrenom. Vyskúšajte ho s cícerovým pyré.

  2. 2

    Sterilizovaný cícer scedíme a mierne povaríme v osolenej vode. Keď je úplne mäkký, rozmixujeme ho na hladkú zmes a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame s hotovým údeným jazykom.

  3. 3

    Náš tip: Vynikajúco chutí aj v kombinácii s ružičkovým kelom uvareným vo vode.

Diskusia k receptu

jarco
@forneta čo na srdci to na jazyku :-)
o pár rokov možno oceníš aj takéto rafinované špeciality

ani ja som v detstve nemusel mamin údený jazyk s ríbezľovou omáčkou, ale skôr kvôli tej ríbezľovej omáčke

toto by som si s chuťou dal, najlepšie s dobrým barikovým červeným
kuchtik
Varený údený jazyk je skvelý /super chudučké mäsko/ s viacerými druhmi omáčky, rohlíkovými knedlami, Jarco vie o čom hovorí
jurajd
Jednoduché a pritom tak dobré. Už viem čo bude v sobotu.
dobryhrncekvar
súhlasím s vami, je to výborné mäso, jemné, bez tuku. Aj bravčový neúdený jazyk, uvarený a zbavený vrchnej blany je vynikajúci...k tomu uvarenú cvikľu s chrenom.
Tento jazyk je pekne servírovaný a taktiež chutné prílohy.
gman
na jedlo sa bleee nehovori. to je zaklad. to ze mi nieco nechuti, nemusi byt hned blee a uz vobec nie fuj ;)
a udeny jazyk? kto neochutal v ramci predsudkov, ochudobnuje sam seba o fantasticky kulinarsky zazitok




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia