Údené pliecko so zemiakovo-hráškovým prívarkom

izabella929 - fotkaizabella929, 17. júna 2015

Veľmi chutná kombinácia hrášok so zemiakmi v prívarku..varené údené plecko sa hodí k prívarku s chlebíkom..recept na fazuľovú polievku so zemiakovými guľkami pridávam...

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 veľké
100 g
100 ml
2 PL
2 PL
podľa chuti
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Údené bravčové pliecko som umyla a dala uvariť vo vode..po uvarení som do tej vody dala uvariť strakatú fazuľu, ktorú som pred jej varením namočila cez noc (budem z nej variť fazuľovú polievku)..do hrnca som dala pokrájané zemiaky na kocky a vylúpaný hrášok..keď boli zemiaky aj hrášok uvarené,pripravila som si v hrnčeku mlieko v ktorom som rozmiešala múku a pridala som ho k uvareným zemiakom a hrášku..na miernom plameni som nechala všetko spolu povariť..pridala som strúhaný muškátový oriešok, soľ,mleté korenie..v hrnčeku som si pomiešala smotanu a pridala k hotovému jedlu a nechala ešte prejsť varom..hotové jedlo som ochutila šťavou z citrónu a troškou cukru..na tanier som uložila pokrájané údené pliecko, pridala som výborný prívarok a ozdobila..toto jedlo som podávala s čerstvým chlebíkom..prajem vám dobrú chuť..

    Údené pliecko so zemiakovo-hráškovým prívarkom - obrázok 1
  2. 2

    Bola som na návšteve v rodnom kraji a priniesla som si okrem farmárskej zabíjačky, klobásky, jaterníc,obarkovej slaninky, škvariek a domácej masti aj fotku mojej nádhernej ruže..

    Údené pliecko so zemiakovo-hráškovým prívarkom - obrázok 2
  3. 3

    Ako ďalší recept pridávam fazuľovú polievku na kyslo so zemiakovými guľkami...

Diskusia k receptu

sonulienka
Izka nádhera a zas Tvoje fajnotky. Trochu si sa potešila no a neprišla si na prázdno to je všetko výborné domáce papaníčko.
klukodvody
Ten prívarok jsem opět neznal ,děkuji přidávám do k.k. a ***** a mimo jiné Tvé růže jsou stejně krásné jak ty mojí manželky a myslím ,že Ti mohu oplatit to co jsi psala nám .Přeji krásný den
sracz
Výborná domáca kuchyňa našej včeličky, @izabella929 z kráľovstva ruží! Chuť Tvojeho rcp sa snúbi z krásou prestierania hotového jedla i krehkej ruže!
pivonka
Chutné jedlo, krásne prestieranie, nádherná ruža, samé superlatívy. No a zátanec k tomu - to už je fakt riadna čerešňa na torte! :-))
klukodvody
@Izabella929 Ty mně pleteš ,kde je ta fazula kam se ztratila kam ji mám dát a kolik ?To víš neznám to tak abych něco nepokazil .
izabella929
@klukodvody , ospravedňujem sa, omylom som ťukla aj na strukoviny a veru nemala som v úmysle pridať recept fazuľovej polievky...takže som ju predsala len pridala ako samostatný recept, ale tak, ako ju robievam ja..možno sa ti bude páčiť...ďakujem za upozornenie...)
kika1212
@izka , už som sa vyľakala, kde a podel recept od poobedia, nestíhala som ani pochváliť, ani uložiť a bol fuč. Zemiakový prívarok zbožňujem, ale v našej domácnosti len ja sama. Nevadí, aj tak si uvarím, s mäsom sa podelím. Ale tá Tvoja porcia je tak perfektná, že ani chlieb by nebolo treba, do jednej ruky mäso, do druhej lyžica a ide sa... A tá fazuľová polievka so zemiakovými guľkami bude tiež zaujímavá, čakám aj na ňu:-)
ubka
Chválim 5* zároveň " očím", to je porcia pre riadneho jedlíka:-)
izabella929
@sonulienka , áno máš pravdu, neprišla som na prázdno, využila som moju prítomnosť v rodnom kraji na farmárske výrobky..môj farmár už vnoci o 2.30hod. zabíjal to kvôli tým obrovským teplotám, ktoré tam v tom čase boli celkom normálne 38 st. iste že domáce je domáce.-)
izabella929
@sracz , o tej kráľovnej ruží sa dá hovoriť už iba v minulom čase..mala som prekrásne ruže to je pravda.) inak rada varím domáce jedlá jednoduché a chutné..@pivonka , potešila si ma.-)@kimlo , srdečné vďaka a teším sa, že si nakukol do môjho albumu..)@ubka ,porcia sa zdá iba veľká, tanier nie je hlboký a tie guľky to robia objemným...Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za vašu priazeň a milé komentáre..potešili ste ma,.-)
terinka55
Dobre si navarila. Ja by som nemusela ani to mäso :-) Krásna ruža!
afataga
o takomto privarku som jakziv nepocula, moze byt dobry
izabella929
@afataga ,prívarok bol skutočne výborný a hrášok dal celému jedlu výbornú chuť..ďakujem pekne za milý komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia