Údené mäso zapečené s chrenovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: oco

Údené s chrenom to môžeme hocikedy.Keď mám nastrúham aj trochu čerstvého chrenu je to ostrejšie.

3
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu prekrojíme na polovicu a následne na mesiačiky a osmažíme na oleji keď začne ísť do zlatista tak ju vyberieme a dáme do zapekacej misy.Vo výpeku restujeme naporcované údené mäso z oboch strán.Preložíme na cibuľu./Mám na obrázku dvojaké mäso lebo som bol dokúpiť ,bál som sa že bude málo./
  2. V miske rozmiešame ostrý chren so šľahačkovou smotanou a zmesou zalejeme údené mäso.Dáme do vyhriatej rúry a zapekáme povrch ľahko nezozlátne.
  3. Keď je to hotové podávame s varenými zemiakmi.Dobrú chuť