Údené mäso zapečené s chrenovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: oco
Údené s chrenom to môžeme hocikedy.Keď mám nastrúham aj trochu čerstvého chrenu je to ostrejšie.
3 porcie |
10 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Cibuľu prekrojíme na polovicu a následne na mesiačiky a osmažíme na oleji keď začne ísť do zlatista tak ju vyberieme a dáme do zapekacej misy.Vo výpeku restujeme naporcované údené mäso z oboch strán.Preložíme na cibuľu./Mám na obrázku dvojaké mäso lebo som bol dokúpiť ,bál som sa že bude málo./
- V miske rozmiešame ostrý chren so šľahačkovou smotanou a zmesou zalejeme údené mäso.Dáme do vyhriatej rúry a zapekáme povrch ľahko nezozlátne.
- Keď je to hotové podávame s varenými zemiakmi.Dobrú chuť