Vyprážané údené mäso

Údené mäso v kapustovom cestíčku so zemiakovým šalátom (videorecept)

Autor receptu: sons

V tomto videu nájdete skutočne jednoduchý recept, ktorý zaujímavo obohatí váš stôl.

4
porcie

Postup

  1. Sladko-kyslá zálievka na šalát: Ocot s vodou, troškou cukru a soli necháme prejsť varom, odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Zemiakový šalát: Vajíčka a umyté zemiaky v šupke samostatne uvaríme v osolenej vode. Necháme vychladnúť a ošúpeme. Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky, pridáme nakrájané vajíčka, na drobno nakrájanú cibuľu a uhorky. Primiešame horčicu, soľ, mleté čierne korenie a počas miešania polejeme sladko-kyslou zálievkou podľa chuti. Na záver šalát dochutíme uhorkovým nálevom a cukrom.
  3. Cestíčko: Očistené zemiaky nastrúhame, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, vajce, hladkú a hrubú múku podľa potreby, rascu, prelisovaný cesnak a premiešame.
  4. Údené mäso nakrájame na asi centimeter hrubé plátky. Plátky mäsa obalíme v zemiakovo-kapustovom cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji z oboch strán.