Vyprážané údené mäso
Údené mäso v kapustovom cestíčku so zemiakovým šalátom (videorecept)
Autor receptu: sons
V tomto videu nájdete skutočne jednoduchý recept, ktorý zaujímavo obohatí váš stôl.
Postup
- Sladko-kyslá zálievka na šalát: Ocot s vodou, troškou cukru a soli necháme prejsť varom, odstavíme a necháme vychladnúť.
- Zemiakový šalát: Vajíčka a umyté zemiaky v šupke samostatne uvaríme v osolenej vode. Necháme vychladnúť a ošúpeme. Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky, pridáme nakrájané vajíčka, na drobno nakrájanú cibuľu a uhorky. Primiešame horčicu, soľ, mleté čierne korenie a počas miešania polejeme sladko-kyslou zálievkou podľa chuti. Na záver šalát dochutíme uhorkovým nálevom a cukrom.
- Cestíčko: Očistené zemiaky nastrúhame, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, vajce, hladkú a hrubú múku podľa potreby, rascu, prelisovaný cesnak a premiešame.
- Údené mäso nakrájame na asi centimeter hrubé plátky.
Plátky mäsa obalíme v zemiakovo-kapustovom cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji z oboch strán.