Dusené kuracie stehná
Dusené kuracie stehná

Údené kuracie stehná na víne v pomalom hrnci

kvakac - fotkakvakac, 27. júna 2019
Údené kuracie stehná na víne v pomalom hrnci
Foto: kvakac

Tento recept vznikol, že je moc teplo a nechcelo sa mi pariť pri sporáku. Tak som to dal do pomalého hrnca a podlial vínom. Zobraziť celý popisTento recept vznikol, že je moc teplo a nechcelo sa mi pariť pri sporáku. Tak som to dal do pomalého hrnca a podlial vínom. A ono to dostalo takú fantastickú chuť, že som sa rozhodol s vami sa o túto chuťovku podeliť.

4
porcie
5 minút
príprava
150 minút
na 95 °C

Suroviny

4 ks
2 PL
1 KL
300 ml (Tramín červený)




Postup

  1. 1

    Nič zložité na tieto teplá. S tým Tramínom to spravilo tak fantastickú chuť. Kuracie stehna dáme do pomalého hrnca. Posypeme cesnakom a polejeme olivovým olejom s rozmarínom. Podlejeme vínom a hrniec zapneme na LOW ( okolo 95 °C) na 150 minút. A po tejto dobe máme vyhraté. Stehná sa budu na vás až tak usmievať. A ta omáčka čo tam ostane, je vynikajúca. Prílohu si zvoľte podľa seba.

    Údené kuracie stehná na víne v pomalom hrnci - obrázok 1

Diskusia k receptu

mijaita
Uzeny nohy pecu rada a dost casto. Delam do nich zarezy do kterych vecpu utreny cesnek. Tvuj napad s vinem se mi libi. Rozmaryn a sus cesnek neakceptuju, ale nohy uzeny s vinem fakt upomalim. Olej pouziju take cesnekovy. Jen co se ochladi, pomalim v troube! :-)
kvakac
@Mijaita vďaka za koment. Občas skús aj akceptovať a budeš milo prekvapená. Ja viem mohol som aj cesnak dať svieži, ale - bol som taký lenivý s tepla, že som to takto urobil. No a ostal som sám prekvapený. Povedzme si úprimne veď recepty sú len inšpirácia. Každý si to aj tak spraví podľa svojej chuti. Aspoň ja tak robím, pridám to čo mám rád.
kvakac
@Mijaita (27.6.2019 15:27)

Ešte chcem dodať ten pomaly hrniec ma tú výhodu nesala teplo, ako klasická rúra. Takže sa dá v ňom robiť i v lete.
mijaita
@Kvakac souhlasim a nesouhlasim :-) Rozmaryn nemusim. Trosku jo, ale jen malo. Pomalac nemam a mit nebudu, nemela bych ho vubec kam dat. A to doopravdy. Koupila jsem ho kdysi synovi, mohla bych si ho od nej vypujcit, on ho nepouziva, ale fakt neni kam dat ani vypujceny! :-) Konecne nepomalim tak casto. Urcite pomalim svickovou celou noc a treba jeste obcas jine maso a nekdy 4 hod neco. A vedro neni cely rok, tak mi trouba staci. A vejde se mi do ni cely pekac!
Nektere rc zkousim napred jak jsou psane, nektere jsou pouze inspirativni. Tvuj je neco mezi. Cesnek mam radsi cerstvy. No a ten rozmaryn, vis, neni pak cesty zpatky a ja ho fakt nemusim. Ani salvej. Ale fakt se na to kure tesim!! Urcite nas na nej bude vic a dostane se ti i rozhreseni :-)
kvakac
@Haji (27.6.2019 19:47)

Vďaka za koment. Sam som bol prekvapený, aké je to dobré. Najradšej bol sused, lebo ostalo víno vo fľaši, aby neskyslo povedal. Keď sa to objavilo hneď došiel pochváliť, ako dobré to vyzerá.
terinka55
Nápady máš dobré, ktoré vždy umocnia finálny výsledok. Výborné jedlo a u mňa “na kompletku” :-)
1x kvakac
izabella929
@kvakac , opäť niečo fajnové z tvojej kuchyne..)do zlata upečené stehienko tak to je paráda..teraz mi prišla objednávka na kuracinu od ,,,gazdu,,očakávala som s napätím, lebo som nevedela ako sa bude líšiť od mäsa čo sa bežne predáva..ver mi rozdiel na prvý pohľad, vôňa a chuť neporovnateľná...hneď som si urobila na rýchlo krídelká, aby som bola v obraze..
1x kvakac
motyka
Znova super receptík. Výborný nápad. A to stehienko vyzerá, akoby to bolo malé prasiatko. Díky za nápad, urobím niekedy.
1x kvakac
kvakac
Vďaka vám všetkým za komenty. Budem rád ak vyskúšate a dáte vedieť.
mijaita
Upekla, resp upomalila 4 hod pri 120°C . Vse jak pises, bez rozmarynu. Chutný obed, priloha listovy spenat vymachany na panvi v te vinne stavě. Jeste mi jedno stehno zbylo, pridam do vypeku smetanu a priloha budou lusky, to uz mam vymyslene!
Diky, dobry recept.


1x haji
kvakac
Vďaka za foto. Som rád, že chutilo. Veru aj tie fazuľové struky sú dobré k tomu. To ba aj mne chutilo.
mijaita
@Kvakac tak jsem se nezmylila, perfektni!! druhe stehno z balicku jsem dnes v troubě ohrala, do stavy pridala smetanu a povarila zelene lusky na al dente. Skvele, urcite nekdy zopakuju! Tvuj recept je krasne variabilni a inspirantivni. dik!


1x kvakac
kvakac
Vďaka za pridané foto a s tými fazuľovými strukmi to vyzerá skvele. Musím to aj ja skúsiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia