Údené koleno s hríbmi v chrenovo-horčicovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Keď už som bol tej blízkej dvornej udiarni, tak som sa rozhodol za polievkou niečo menšie a ľahšie si uvarím k tomu chrenu, nech ho využijem tak som si vybral malé kolienko bez kostí.

6-8
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Údené koleno som dal variť do vody pridal som tam vyvariť cibuľu cesnak a mleté čierne korenie. Uvaril som koleno na mäkko. Nechal som ho vychladnúť aby som ho mohol pokrájať na 1cm kúsky. Horúce by sa rozpadalo.
  2. Jednotlivé kúsky som obalil hladkou múkou.
  3. Obalené kúsky som na panvici v troške oleja opiekol na chrumkavo, tak že som ich viac krát obracal aby neprihoreli.
  4. Odložil som mäso bokom do tepla nech nevychladne pokiaľ sa ostatné uvarí.
  5. Do horúceho výpeku som dal posekaný cesnak na drobno stále so miešal aby muka vo výpeku neprihorela s cesnakom pridal som korenie štyroch farieb čerstvo zomleté stále som miešal. Ďalej som pridal chren a horčicu par krát zamiešať a naliať vývar a rozmrazené hríby. Ja som použil kozáky s vlastného zberu bol dobrý rok na ne. Premiešame a prikryjeme pokrievkou a necháme variť často miešať nech sa muka nelepí na dno.
  6. Ak sa to varí asi 15 minút ( kto ma hríby surové viac ja som mal predvarené ich v mrázaku) vlejeme tam mlieko a ďalej varíme. Ak sa nám to vidí riedke dáme za PL maizeny do trochy mlieka a vlejeme chvíľu povaríme. A naopak ak máme to dosť husté to bol môj prípad tak som to rozriedil mliekom. Potom to všetko ochutnáme pripadne dosolíme a hotovo. Prílohu si urobíme zemiaky. Vybral menšie zemiaky očistil osolil a posypal dosť griľovacím korením. Dal som ich na panvicu s troškou oleja prudko pripiecť otočil som ich na druhu stranu tiež pripiekol a podlial za lyžicu vodou a prikryl pokrievkou. Pozor pri pridávaní vody strieľa to ak old Saterhand s opakovačky. Potom som to piekol ďalej a vrtel panvicou ale pokrievka bola ťažká tak to búchalo ako na Silvestra. Musel som ju potom dávať dole a obracať zemiaky naberačkou. Ak to prihára tak tam pridáme zas za lyžicu vody a robíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké. Tak a môžeme podávať prajem Vám dobrú chuť a na trávenie za pohárček Považského Repáku a verte potom zjete aj klince a všetko strávi. Ja ho volám zajačí koňak ,lebo je z jeho potravy.