Týždňovkové mäsko

mataliptak - fotkamataliptak, 23. októbra 2012

TAk tento názov som dala preto , lebo toto mäsko robím mojmu manželovi stále ked ide na týždňovku ....:-)) robievala Zobraziť celý popis TAk tento názov som dala preto , lebo toto mäsko robím mojmu manželovi stále ked ide na týždňovku ....:-)) robievala to moja mama stále ked sme mali zabíjačku ...

Suroviny

1 kg
2 čl
1 čl
1 kg




Postup

  1. 1

    Bravčové mäsko si nakrájame na kocky . Možete použiť aké chcete mäsko ale ja to robím zo stehna , lebo je chudšie .

    Týždňovkové mäsko  - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme koreniny a necháme chvilku postáť , stačí tak 15 minút .

    Týždňovkové mäsko  - obrázok 2
  3. 3

    Naplníme do fliaš ... z jedného kila mäsa máme tri flašky od horčice ..

    Týždňovkové mäsko  - obrázok 3
  4. 4

    Do každého pohára dáme jednu polievkovú lyžicu vody ...

    Týždňovkové mäsko  - obrázok 4
  5. 5

    Flaše zavrieme a dáme variť do vody ... varíme ich 2 hodiny od začatia vretia ...može sa to robiť aj z hovädzieho mäsa ale potom variť aspon 3 hodiny ... dá sa jesť za studena aj ohriate , je to určite lepšie ako nejaké konzervy plné konzervantov a aj chutnejšie ... dobrú chuť ...:-)

    Týždňovkové mäsko  - obrázok 5

Diskusia k receptu

helca103
robím niečo podobné ale ja mäsko podusím a tak dám do pohárov a potom sterilizujem.Skúsim urobiť aj podľa teba :-)
letisia
Práve sa také chystám urobiť dcére na privát. A nemusím hľadať recept :-)
domacapani
@helca103 Mozes prosim ta napisat ako podusis, ci na cibulke, a uplne uvarene sterilizujes, a ako dlho sterilizujes? Dakujem.
tiginko
Veľmi sa mi tento recept páči a hodí - syna vypravujem občas na štúdiá do Prahy a vždy rozmýšľam, čo mu nabaliť na jedlo - super jednoduchý recept, vďaka za neho
violetacamorova
Tak to si ma potešila týmto receptom, ja som tiež pri zabíjačkach robila mäso vo vlastnej šťave, ale stratila som recept a toto je jednoduchý a mňamkový spôsob. Môj recept bol tiež od kolegyne, jej švagriná takto robila mäso na týždňovky manželovi.
sneica
tento receptik sa zijde aj mne...moj drahy je sice este doma ale coskoro mu budem chystat take masko aj ja...vdaka Matka...
rea1
ja som okrem takehoto masa "zavarala" este aj zaklad na segedinsky gulas.
do 7 dl zavaracej flase najprv asi do 1/3 na kocky nakrajane a ochutene surove bravcove maso (z krkovicky) a nan kyslu kapustu. trochu vyzmykanu. priliat trosku vody a sterilizovat 2 hodiny a na druhy den este aspon 1,5 hodiny. niekedy som naspodok flase, pod maso, davala este aj kusok koze, vysledny produkt bol potom taky rosolovitejsi, hustejsi.
klaura
tento receptík sa každému skôr či neskôr zíde ... priváty, dovolenky, pracovné cesty ... ďakujem zaň, ukladám si ... :)
ubka
poznám tento spôsob, je fakt výborný, robievam však aj pečené mäsko do pohárov, najskôr upečiem s cibuľou, cenakom, bobk. listom korením a upečené horúce vložím do pozára, uzavriem, prevrátim hore dnom a na druhý deň sterilizujem 30 minut.
cistinka
Tiež ho takto robím dosť často, aby bolo po ruke, keď sa mi nechce variť. Ale nikdy sa u mňa neohreje - deti vyžobrú, odnesú... A ja len zaváram...je to veľmi vďačný recept nielen na týždňovky, či dovolenky...ale aj ako rýchla večera...
radulienka
Super, to si porobím takto do zásoby pre prípad nedostatku času, vďaka za nádherný nápad...
helca103
@domacapani , mäsko si ochutim podobne ako je tu v recepte a potom opražim na cibulke podlejem trochou vody a podusím pol hodinu. Druhý spôsob je jednoduchší mäso pokrájam na väčšie kúsky osolím,okorením ,pridám rascu,cesnak dobre premiešam dám na hlboký plech,podlejem vodou a šupnem do rúry minimálne na 1a pol hodiny. Podobný recept je aj tu  varecha.pravda.sk/recepty/zavarane-pecene-maso-fotorecept...
an3da
Výborný nápad na dovolenku, iba pridať šalát a máme obed. Diky, uložené.
irena58
Podobný recept robím ,ale môže byť na dno fľaše trošku kapusty ,aj na vrch a tak isto zavariť.
dajanca
aj keď na týždňovky nechodíme, ale pokusne som zavarila asi 3/4 kg pliecka do dvoch 4 decových pohárov jeden s paprikou a jeden s korením, ešte som ich neotvorila, nechávam ich ako poistku, keď náhodou odcestujem na pár dní, aby manžel prežil :-)) on bude testovať ....
masa80
na tomto sme vyrástli moja mamka to robí doteraz pri zabíjačke na rychlovku to potom hodíme na osmaženú cibulku podlejeme vodou, zahustíme smotanou a spolu s cestovinou je to mnamka.
nikad2
ako dlho vydrží takto zavarené masko? musí sa uskladnovať v chlade? manžel chodí často na ryby aj na dlhšie a bez chladničky :)
dadka245
vyzera to super a hlavna jednoducho.Ešte som nikdy nezavarala maso a teraz chcem pre manžela na týždnovky.Tak ho aj vyskúšam.Dakujem
motozuzika
Nemalo by sa mäsko sterilizovať 2x? Ja robím tak isto, len trochu viac vody a sterilizujem 1,5 hod. a po 24 hod. ešte raz hodinku.
specialista
da sa tento isty postup urobit aj pri konzervovani(cize namiesto skla,konzerva)?alebo sa tam musi predlzit napr.doba sterilizacie
mataliptak
@specialista ano dá sa použiť aj pri konzervovaní ... my sme to pred rokmi tak robili na zabíjačke ... hned sme masko takto nakladali do konzierv... a doba sterilizácie takto stačí ... @megdesing dakujem , vyskúšaj , je to velmi dobré ... :-)
an3da
Jedna otázka: dalo by sa takto i mäsko z kuriatka? Povedzme, vykostené zo stehien i prsia spolu. Diky za odpoved.
mataliptak
Tak z kuriatko som to pravdu povediac este neskysala .... tak ti fakt neviem odpovedat ,ale ak sa to pokusis vyskusat , tak daj vediet ake to bolo ;-)
rain333
nepokazí sa to ked nebude v chladničke? či treba skladovať v chlade?
mataliptak
@ rain333 @ nie , nie je to potrebné skladovať v chladničke ... my to skladujeme v špajzi ...
nadia56
@an3da , da sa takto masko spravit aj z kurata a aj z morky, robila som kuracie s kari korenim a morcacie s kminom, dodrzala som postup podla autorky receptu, nemalo chybu, robim tak aj bravcove aj telacie, skusala som aj s pridanim kvasenej kapusty, vsetko bolo velmi chutne,
mozes smelo spravit, ja tak robim uz dva roky, odkedy sa tu recept objavil a tymto zaroven dakujem @mataliptak za jeho zverejnenie, pekny letny den vam obom prajem:-)
mataliptak
@nadia56 dakujem pekne za tvoj komentár ... a som rada , že sa ti moj recept osvedčil a , že si vyskúšala aj z iného mäska ... skúsim to teda aj ja tiež z kuracieho ... pekný den :-)
rain333
vyskúšané, výborné! drahý si pochutil, skúsila som aj mleté zavariť a tiež skvelé, urobila som ako náplň do plnenej papriky a paradajková omáčka je hotová rýchlo tá sa urobí, mäsko ohreje a skvelé :-)
mataliptak
rain33@ som velmi rada, že chutilo... ja tiež zvyknem zavárať aj mleté mäso , je to tiež velmi chutné ...
an3da
Konečne som urobila mäsko z kuriatok, domácich, je to super. Robila som dcére a zaťovi, išli k moru, 4 sedem decové poháre. Nasledovný týždeň urobím pre nás, ideme do kúpeľov.@mataliptak veľmi pekne dakujem za recept.
jaynee
@irena58 prosím Vás, dali by ste sem recept na to mäsko s kyslou kapustou? Manžel je kamionista a ja mu dávam akurát tak hotové uvarené veci v hrnci do pohárov a dáva si ich do chladničky, ale ste ma nahovorili na toto mäsko tak práve skúšam rada by som skúsila aj to s kapustou,ale neviem ako chutí výsledný produkt a s čím by to mohol mať v kamione k zjedeniu. Smotanové veci nechce,nakoľko v kamione nemôže hocikde zastaviť,keď ho posúri na záchod
jaynee
@viera1 dík za typ
otázka na autorku receptu, milá @Mataliptak robila som presne tak ako si napísala, bolo to bravčové stehno a do každého pohárka 1pol.lyž.vody ale od včera mi nechce nič ztuhnúť je to stále tekuté, to má byť? Myslela som si,že to bude rôsolovitejšie
mataliptak
@jaynee to nevadi ked je to tekute , ak by si to dala na par hodin do chladnicky tak sa to zrosolie ;-) ale naozaj sa nemusis bat , ak si to varila tak dlho ako uvadzam , tak je vsetko v poriadku .. Ja to tak robim roky a predtym to tak robila moja mama. ..a kludne tam mozes pridat kapustu a ochutit to podla vlastnej chuti a tak nalozit ... Tiez som tak robila ... ;-)
svalik
Recept je vyborny. Ak chcete aby to malo tu spravnu rosolovitu konzistenciu ja davam na spodok pohara kusok koze z bravcoveho kolienka. Vtedy to zredne az v hrnci na sporaku. Pri izbovej teplote to ma tuhu konzistenciu.
an3da
Aj včera som robila z kuriatok, zo sviežeho mäska. Päť sedem decoviek a päť trojdecoviek pekne chytili viečka. Druhé päť sedemdecoviek ani jedna...a viečka som kupovala nové. Aj vám sa to stáva? Tie čo nechytili som uložila do plastovích krabíc do zmrazovača. Len mi je ľúto toľkej práce.