Tyčinky zo sušeného ovocia a orechov (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Vyskúšala som sladkosť pre mojich,v zdravšom prevedení.Podobných receptov je na internete veľa,keďže je tredom zdravšie stravovanie a pečenie.Ponúkam vám svoj recept. Je chutný a plný dobrôt.

25
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si potrebné ingrediencie.
  2. Rozpustím si na slabom ohni maslo s medom.
  3. Nastrúham z čistého pomaranča / šupu som vydrhla / kôru.
  4. Pridám k odstavenému roztopenému maslu a medu,aby sa aróma vyluhovala do masla.
  5. Do tejto teplej zmesi pridám lekvár.Ja som použila dva druhy.Malinový a marhuľový.Potrebovala som marhuľový spotrebovať.
  6. Posekala som si v mixéri na malé kúsky orechy a mandle.
  7. Odvážila a pripravila som si vločky.
  8. Všetky sýpke zmesi som spojila. / Orechy,mandle,semienka,vločky / Dobre som premiešala.
  9. Sýpku zmes som spojila s medovo-maslovou zmesou s pomarančovou kôrou a trochou soli.
  10. Sušené slivky,marhule a brusnice,som pokrájala na malé kúsky.
  11. Tie som spojila už s ostatnými ingredienciami.Ak je hmota stále sypká a dobre nepojí,môžete na stmelenie pridať med,aj lekvár.Nemala som ten problém.Takže by sa to nemalo prejaviť ani u vás.
  12. Masu som preniesla na pekáč s papierom na pečenie.Papier som ešte potrela trochou olivového oleja,aby som mala istotu,že sa mi masa neprilepí. / Neprilepila!/
  13. Masu som rovnomerne potrela na plech a pritlačila mokrými rukami.Upravila som takto aj hrúbku zmesi.To je už na vás.Ja som piekla v menšom plechu,takže som získala skoro 1 cm vrstvu.
  14. Piekla som na 180-160 stupňoch.Masu som vložila do vyhriatej trúby a potom som stiahla teplotu na 160 stupňov.Keď okraje zmesi začali hnednúť,pekáč som vybrala z trúby.Bolo to asi po 25-30 minútach. Po vybratí pekáča,som spolu s papierom stiahla upečený plát na rovnú plochu-lopár a tam som ešte teplý plát nakrájala mokrým nožom.
  15. A tu už štvorce na schladenie.Je to chutná a hádam aj zdravá tyčinka " FIT "
  16. Ozdobne nachystaná pre mojich,ktorí veľmi sladké ale hlavne mastné a čokoládové zákusky nemusia. Myslím,že ich milo prekvapím.