Tvarožník (fotorecept)

Autor receptu: luclup

Cesto som urobila podobné ako doma robievame na jablčník s pridaním orechov a kakaa, a zvyšok som prispôsobila chuti a nálade (:

45 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme múku, rozmiešame v nej kypriaci prášok, pridáme orechy, vajíčka, na menšie kúsky pokrájané maslo, cukor a kakao (pridala som 2 PL kakaa ale stačí 1, aby vynikla chuť orechov, a neprebila ju chuť kakaa).
  2. Vymiesime cesto, ktoré vytvarujeme do bochníka, presunieme na tanierik, prikryjeme sáčkom a dáme na chvíľu do chladničky.
  3. Medzitým si pripravíme plnku a to zmiešaním všetkých surovín.
  4. Plech (38x23) vytrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto vyberieme z chladničky, odkrojíme z neho cca 700g, dáme ho do stredu plechu a prstami ho roztlačíme po celej ploche, kraje nech sú mierne vyvýšené.
  5. Cesto potrieme lekvárom (3 PL) a rovnomerne navrstvíme náplň.
  6. Zvyšné cesto (cca 350 g) rozdelíme na menšie kúsky a robíme "hadíkov". Ukladáme ich na koláč, ja som si najprv spojila protiľahlé konce a pokračovala, snažila som sa rovnomerne :-P. Do každej medzery dáme trošku lekváru (asi 1/2 ČL).
  7. Pečieme na 190 °C asi 45 minút. Vrch môžete poprášiť cukrom.
  8. :) Na záver už len dodám, že nabudúce pridám menej kakaa, stačí 1PL, lebo chuť kakaa prebila chuť orechov (kto má rád viac kakaové, nech dá 2PL). No cesto je vďaka orechom krehučké. Kto sa rozhodne upiecť, nech mu chutí ♡