Tvarohový krokodíl v lístkovej koži (fotorecept)
Autor receptu: marijanka712
Važené dámy tento recept vznikol na základe jednej inšpirácie,kde moja predchodkyna vytvorila krokodlíla z kysnutého cesta tak sa mi zapáčil, že som si to dnes vyskušala aj ja navyšše som si lístkove cesto k tomu vyrobila a tu je dielo čo sa mi podarilo vytvoriť
50 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv si priparvíme cesto - preosejeme múku
- pridáme žltko, a tuk Ceru postrúhame a spracujeme cesto , mlieko
- vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré dáme do ladničky na cca20 min odležať do vtedy si pripravíme plnku .S cestom sa velmi dobre pracuje. je tvaritelné.
- Plnka: tvaroh, žltka, smotanu , vanilku zlatý klas, pr.cukor / kto má rád sladké nech si pridá/,kokos,hrozienka, citronovú kôru zmiešame.
- cesto si rozvalkáme na velký plech a zrovnáme podla obrázku. Nepoužijeme celé cesto stači plovica .Dáme ho na pečiaci papier poronakrajujeme podla obr, a podsypeme orechami alebo strúhankou
- potom navrstvíme plnku ako na obr.6 a urobíme v strede priehlbimu na ovocie -nemusí byť ja som dala čerstvý anans a marzené višne
- a dotvarujeme trup krokodíla
- a začíname pliesť kožu krokodíla postupne od chvosta
- nakoniec dotvarujeme papulu na zuby som použila mandle a na oči lieskovce z odreskou urobíme laby a dotvarujeme chvost
- potrieť dobre žltkom a posypať lúpanými mandlami
- pečieme pomaly cca 35 min.